Εμμ. Λουμπούνης: Νοσηλείες και διασωληνώσεις θα κρίνουν τη σοβαρότητα της μετάλλαξης "Δ"

8:53 π.μ. - Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021
08:07 π.μ. - Δευ, 12/53/2021
Image: Εμμ. Λουμπούνης: Νοσηλείες και διασωληνώσεις θα κρίνουν τη σοβαρότητα της μετάλλαξης "Δ"

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Τη σημασία του εμβολιασμού ώστε να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού επισημαίνει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο προϊστάμενος Διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Εμμ. Λουμπούνης. Τόνισε ότι το μοναδικό μας όπλο είναι ο εμβολιασμός. Η εξάπλωση ειδικά της "Δ" είναι μεγάλη και μέσα σε όλο αυτό το ευχάριστο είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό σε μεγαλύτερες ηλικίες έχει εμβολιαστεί. Πλέον όμως βλέπουμε ότι νοσούν και νέα άτομα με μέσο όρο γύρω στα 27 έτη. Είναι λοιπόν σημαντικό ο πληθυσμός και οι νέοι να εμβολιαστούν. Σε αυτή την προσπάθεια γίνεται μια πολύ καλή δουλειά από τις κινητές μονάδες. Ίσως χρειαζόταν και επιστράτευση προσωπικού, για να εμβολιαστεί ο κόσμος μέσα στο καλοκαίρι όμως πιστεύουμε ότι με τις κινητές μονάδες θα πάμε καλά, είπε ο κ. Λουμπούνης προσθέτοντας πως αυτές τις ημέρες ο αριθμός των νοσηλευόμενων ανέρχεται περίπου στους 30 ασθενείς στα νοσοκομεία του νησιού, είπε ο κ. Λουμπούνης.

Πρόσθεσε ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να αποφύγουμε τις σοβαρές νοσήσεις και να είναι βελτιωμένη η κατάσταση στα νοσοκομεία. Βέβαια ακόμα και εμβολιασμένοι μπορεί να κολλήσουν κορωνοϊό αλλά θα νοσήσουν με ήπια συμπτώματα όπως πονόλαιμος, μπούκωμα ή ακόμα να είναι και ασυμπτωματικοί. Υποστήριξε δε ότι ο κόσμος και οι γονείς δεν θα πρέπει να φοβούνται τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Σημείωσε ακόμα ότι δεν στοχοποιούνται οι νέοι με τα κορωνοπάρτι. Είναι όμως μια πραγματικότητα ότι μέσα σε ένα μέσο μεταφοράς δεν υπάρχουν εναγκαλισμοί ή συνομιλίες και υπάρχουν πολλοί καθήμενοι. Σε αντίθεση με ένα πάρτυ όπου οι νέοι είναι όρθιοι, χορεύουν, έρχονται πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο για να συνομιλήσουν. Πρέπει να αντιληφθούμε την πραγματικότητα, να εμβολιαστούμε και σε κάθε περίπτωση να τηρούμε τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής, τόνισε.