Εμμ. Φραγκούλης: Το ταμείον είναι μείον για το παραλιακό μέτωπο

12:47 μ.μ. - Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024
12:10 μ.μ. - Πέμ, 24/47/2024
Image: Εμμ. Φραγκούλης: Το ταμείον είναι μείον για το παραλιακό μέτωπο

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Η απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών έχει αρχίσει από το νότιο Ηράκλειο με την Ιεράπετρα να είναι η επόμενη στη σειρά. Ο κος Φραγκούλης, μας ενημέρωσε ότι έγινε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη αλλά δυστυχώς είναι μία εποχή που δεν υπάρχουν χρήματα. Η μόνη περίπτωση χρηματοδότησης είναι μέσω ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης μίλησε ήδη με την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση για να δούμε εάν μπορούμε να ενταχθούμε σε αυτό. Ο Δήμαρχος επιμένει ότι σε ότι γίνει θα πρέπει να υπάρχει μία προοπτική αποκατάστασης. Σαν Δήμος, ψάχνουν το τρόπο ώστε να μην μείνει για πολύ καιρό η πόλη μας σαν εργοτάξιο και έτσι να μπορέσουν τα καταστήματα να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους. Ο Δήμος έχει έτοιμες όλες τις μελέτες ωστόσο το κομμάτι που βρίσκεται κάτω από τις πέργκολες δεν ανήκει στο Δήμο και έτσι θα πρέπει πρώτα να απομακρυνθούν οι πέργκολες ώστε να υπάρξει προοπτική χρηματοδότησης για αυτό το κομμάτι. Ένα μήνα μετά την απομάκρυνση των κατασκευών θα γίνει η παραχώρηση του χώρου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, δηλαδή στο Δήμο.

Το ποσό που απαιτεί η ολοκλήρωση της μελέτης είναι πολύ μεγάλο. Ο Δήμαρχος πιστεύει ότι με το ποσό της πιθανής χρηματοδότησης από την διαχειριστική αρχή αυτό που μπορεί να καταφέρουν είναι η αποκατάσταση του δαπέδου. Πρέπει λοιπόν να απομακρυνθούν οι πέργκολες γιατί η εξομοίωση που θα γίνει στην συνέχεια θα επιτρέψει και την λήψη χρηματοδότησης. Ο Δήμος θέλει να υπάρχει προοπτική αποκατάστασης και την επόμενη μέρα με τον κ. Φραγκούλη να δηλώνει ότι είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τους καταστηματάρχες και ότι όλα θα γίνουν κατόπιν συνεννόησης.

Όσον αφορά την συνάντηση της επόμενης εβδομάδας με την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, ο κος Φραγκούλης είπε ότι υπάρχει ελπίδα ωστόσο θα πρέπει να δουν τα περιθώρια που έχουν αυτή τη στιγμή από άποψη χρηματοδότησης καθώς γίνεται συνεχής ανακατάταξη των πιστώσεων και θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχει μερίδιο και για εμάς. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο εύκολο να λάβουμε χρηματοδοτήσεις κάτι που δεν ισχύει σήμερα, κατέληξε.

-

* Ρεπορτάζ: Μαρία Τσαγκαράκη - Βαγγέλης Βενέτης

* Κείμενο - Επιμέλεια: Ελένη Ζαχαράκη

* Τεχνική επιμέλεια - Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντού

- Ακολουθήστε μας στο facebook

- Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube