Εμβόλια σε μορφή σπρέι που θα εμποδίζουν τη μετάδοση του κορoνοϊού

10:52 π.μ. - Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022
10:08 π.μ. - Παρ, 05/52/2022
Image: Εμβόλια σε μορφή σπρέι που θα εμποδίζουν τη μετάδοση του κορoνοϊού

Δύο νέα εμβόλια αναμένεται να ριχτούν στη μάχη κατά της Covid-19. Βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης και θα είναι σε μορφή σπρέι για τη μύτη

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε σχετικά.

«Η βέλτιστη στρατηγική είναι να μην κυνηγάμε τον κορονοϊό που αλλάζει, αλλά να πάμε σε εμβόλια που απευθύνονται στα κομμάτια του ιού που δεν αλλάζουν από στέλεχος σε στέλεχος. Άρα, αυτά τα εμβόλια θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο μακροχρόνια. Επίσης, θα έχουμε και τα "τοπικά" εμβόλια, τα εισπνεόμενα, που θα είναι σαν σπρέι για τη μύτη για να μειώνουν τη μετάδοση. Οι εταιρείες που τα έχουν σε φάση ανάπτυξης, διαπραγματεύονται το μέγεθος της χρηματοδότησης με την αμερικανική κυβέρνηση, ώστε να τα παράξουν πολύ πιο γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο καθηγητής, σημείωσε ότι παρότι το καλοκαίρι καταγράφηκαν πολλά κρούσματα και αρκετοί θάνατοι, έχουμε φτάσει σε μια φάση που έχει αρχίσει η αποκλιμάκωση. 

efsyn.gr