Έλλειψη στρατηγικής στον αγροτικό τομέα διαπιστώνει ο Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

12:08 μ.μ. - Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023
12:02 μ.μ. - Τρί, 21/08/2023
Image: Έλλειψη στρατηγικής στον αγροτικό τομέα διαπιστώνει ο  Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Αθ. Πετρόπουλος καλεσμένος στην αγροτική εκπομπή του Ηχώ 99,8 «Ιεραπετρίτικη Γη»

Ο κ. Αθ. Πετρόπουλος – Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρόεδρος Γεωτεχνικού επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας ήταν καλεσμένος στην αγροτική εκπομπή του Ηχώ 99,8 «Ιεραπετρίτικη Γη».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι την τελευταία δεκαετία η χώρα μας έχει εισέλθει σε μια μακρά περίοδο κρίσης, οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή που έχει επηρεάσει και τον πρωτογενή τομέα. Στοιχεία σύμφωνα με την απογραφή δείχνουν ότι στη χώρα μας μειώθηκε η γεωργική έκταση κατά 6,5 εκατομμύρια στρέμματα. Ειδικότερα στην Κρήτη η μείωση ήταν γύρω στα 600.000 στρέμματα. Μειώθηκε επίσης ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας. Επιπλέον μειώθηκε η ποιότητα ζωής της υπαίθρου και το γεωργικό εισόδημα. Διαπιστώνεται λοιπόν ότι υπάρχει έλλειψη στρατηγικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα.

Η Ευρώπη τώρα, παίρνει χρήματα από τους φορολογούμενους πολίτες και στη συνέχεια διαθέτει χρήματα για να εφαρμοστούν διάφορες πολιτικές, δίνοντας κατευθύνσεις, στα προϊόντα που θέλει να ενισχύσει περισσότερο ή σε αυτά που έχουν πρόβλημα. Επιπλέον ενισχύσεις δίνονται για να έχουμε χαμηλές τιμές παραγωγού, για να προστατευθεί ο καταναλωτής. Ως χώρα όμως έχουμε το εξής μειονέκτημα. Δεν εφαρμόζουμε εθνική στρατηγική. Έχουν εγκαταλειφθεί τα δημόσια έργα, υποδομές υποστήριξης πχ οδικό δίκτυο για ασφαλείς μεταφορές, δεν έχουν γίνει έργα εγγειοβελτιωτικά, δεν υπάρχει πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού. Συνεχίζεται μια επιδοματική πολιτική. Θα πρέπει να υπάρχει ένα νέο μοντέλο συνεργατικότητας, να υποστηριχτούν οι ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς με νέα μορφές διοίκησης. Θα πρέπει να εισάγουμε και την καινοτομία στην γεωργία, υποστήριξε μεταξύ άλλων.