Ελεύθερος ο 14χρονος μετά από τέσσερις ημέρες κράτηση στη ΓΑΔΑ

2:08 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Δευ, 19/08/2020
Image: Ελεύθερος ο 14χρονος μετά από τέσσερις ημέρες κράτηση στη ΓΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο 14χρονος μαθητής και άλλοι τέσσερις μαθητές που κρατούνταν επί τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ και είχαν συλληφθεί στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο 14χρονος μαθητής και άλλοι τέσσερις μαθητές που κρατούνταν επί τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ και είχαν συλληφθεί στο μαθητικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης, χωρίς να τους δοθεί δικαίωμα να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Έτσι, επιστρέφει επιτέλους σπίτι του ο 14χρονος Βαγγέλης, με την κοινωνία να δικαιώνεται για τον αγώνα που έδωσε για το… αυτονόητο!

Ο μαθητής, που σήμερα (19/10) παραπέμφθηκε στον ανακριτή με βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, στο πλαίσιο του αυτόφωρου. Ωστόσο, ο ανακριτής αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος, με τον Σύλλογο Γονέων και τον Δήμο Χαλανδρίου να καταγγέλλουν πως δεν έκανε το οτιδήποτε, ούτε βρέθηκε πάνω του κάτι, απλά «συνελήφθη στο σωρό».

Η μητέρα του, φίλοι του και συμμαθητές του, αλλά και απλός κόσμος από το Χαλάνδρι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν τον είδαν να βγαίνει από τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, όπου απολογούνται άλλοι επτά συλληφθέντες μαθητές.

rosa.gr