Ελεύθερος με όρους ο 48χρονος δάσκαλος που έστελνε ερωτικά SMS σε μαθήτριες

2:16 μ.μ. - Τρίτη, 25 Μαΐου 2021
02:05 μ.μ. - Τρί, 25/16/2021
Image: Ελεύθερος με όρους ο 48χρονος δάσκαλος που έστελνε ερωτικά SMS σε μαθήτριες

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε πριν από λίγο ο δάσκαλος από σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής, ο οποίος συνελήφθη μετά την αποστολή ερωτικών μηνυμάτων σε ανήλικες μαθήτριες του

Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5000 ευρώ.

Επίσης του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Σε βάρος του εκπαιδευτικού οι εισαγγελικές αρχές έχουν ασκήσει ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος δάσκαλος διώκεται για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σοκάρουν τα μηνύματα του στις μαθήτριες: «Αν ήμουν στην ηλικία σου θα τα φτιάχναμε»

Σοκάρουν οι διάλογοι που είχε ο δάσκαλος που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες κάτω των 10 ετών με μηνύματα μέσω facebook, skyρe και viber.

Τα αποτελέσματα από τις έρευνες στο laptop, το τάμπλετ και το κινητό του τηλέφωνο αναμένεται να δείξουν την αλήθεια, ενώ ο 48χρονος δάσκαλος της διαστροφής και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, οδηγήθηκε σήμερα στον 15ο ανακριτή προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για όλα όσα φρικτά φέρεται να διέπραξε με θύματα τις τρεις μικρές μαθήτριες.

Όπως αναφέρει το protothema.gr ο δάσκαλος ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τα κοριτσάκια της τάξης του πριν από περίπου δέκα ημέρες. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, οτι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν σε γνώση των γονέων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» είπε χωρίς φυσικά να διευκρινίσει γιατί δεν είχε επαφές και με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του, ούτε φυσικά για τα απροσάρμοστα μηνύματα που έστελνε στα τρία κοριτσάκια που αναμφισβήτητα τον «καίνε»:

– «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε…»

– «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι»

– «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου» αναφέρει ο παιδόφιλος στη μικρή μαθήτρια.

Σε άλλο διάλογο το παρακάτω σχόλιο προκαλεί αποστροφή. «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα θα ήταν αλλού το μυαλό μου.»

eleftherostypos.gr