Ελάχιστοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις δομές υγείας του Δήμου Ιεράπετρας

11:32 π.μ. - Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Τρί, 17/32/2021
Image: Ελάχιστοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στις δομές υγείας του Δήμου Ιεράπετρας

Η Μαρία Σακαδάκη πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ στον Ηχώ 99,8

Περιορισμένος είναι ο αριθμός των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε προνοιακές δομές υγείας στον Δήμο Ιεράπετρας σύμφωνα με την πρόεδρο του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ κα Μαρία Σακαδάκη που μίλησε στον Ηχώ 99,8. Όπως είπε χθες ήταν πρώτη μέρα για την εφαρμογή του μέτρου αναστολής εργασίας για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες εγκυκλίους δίνεται η δυνατότητα σε εργαζόμενους εάν και εφόσον συντρέχουν ειδικοί ιατρικοί λόγοι, να μην εμβολιαστούν. Θα πρέπει βέβαια να προσκομίσουν στην υπηρεσία τα απαραίτητα δικαιολογητικά αφού περάσουν από επιτροπή που θα συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Αφορά εργαζόμενους δομές υγείας όπως ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, Βοήθεια στο Σπίτι , ΚΔΑΠ ΑμεΑ κλπ. Σε περίπτωση πάντως που χρειαστεί, είναι σε ετοιμότητα και εάν χρειαστεί θα κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασης των ανεμβολίαστων εργαζόμενων, όπως προβλέπεται, εξήγησε.

Η κα Σακαδάκη αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών λέγοντας ότι μέσω ΕΣΠΑ θα ενταχθεί περίπου ο ίδιος, με πέρυσι, αριθμός παιδιών. Η ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων λήγει αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου και η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 20 Αυγούστου.

Τέλος έκανε αναφορά στην πορεία των πολιτιστικών εκδηλώσεων Κύρβεια 2021. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει «Μουσική σκηνή» στον παραλιακό δρόμο της πόλης   καθώς και Θέατρο με την παράσταση "Έγκλημα και Τιμωρία"  από τον σύλλογο φίλων θεάτρου Ιεράπετρας,  στο 3ο Γυμνάσιο. Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τη Φωτεινή Βελεσιώτου.