Εκτός ελέγχου η ακρίβεια στα καύσιμα

12:53 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023
12:04 μ.μ. - Δευ, 03/53/2023
Image: Εκτός ελέγχου η ακρίβεια στα καύσιμα

Ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών νομού Λασιθίου Π. Επιτροπάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Στο 1,63 ευρώ κατά μέσο όρο έχει φτάσει η τιμή στο πετρέλαιο κίνησης ενώ η αμόλυβδη κυμαίνεται στο 1,977 ευρώ σύμφωνα τα στοιχεία που έδωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος των βενζινοπωλών νομού Λασιθίου κ. Π. Επιτροπάκης.

Όπως τόνισε είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη η άνοδος της τιμής της αμόλυβδης εξηγώντας ότι τέτοιες τιμές είναι αποτρεπτικές για τους Έλληνες καταναλωτές που θα θελήσουν να ταξιδέψουν ειδικά τώρα τις μέρες του Πάσχα ή τους τουρίστες μιας και αρχίζει σιγά σιγά η τουριστική περίοδος που θέλουν να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο για να κάνουν κοντινές ή πιο μακρινές αποδράσεις. Κατ΄ επέκταση επηρεάζεται και η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων.

Εξηγώντας στη συνέχεια ότι, οι πρατηριούχοι δίνουμε μέσω συγκεκριμένου προγράμματος ηλεκτρονικά την παραγγελία μας για τις ποσότητες που χρειαζόμαστε.Το πρόγραμμα δείχνει την τιμή που αγοράζουμε σήμερα. Εάν αγοράσουμε την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα οι τιμές έχουν διαφοροποιηθεί καθώς μεταβάλλονται καθημερινά. Πριν το 2014 οι τιμές άλλαζαν κάθε βδομάδα, μετά το 2014 καθημερινά. Σε όλα τα παραπάνω οφείλονται και οι αυξομείωσεις της τιμής στα πρατήρια.

Υπάρχει βέβαια και η αναντιστοιχία την τιμή του αργού και τις τιμές στα πρατήρια. Ο Μάρτη ήταν ένας «μαύρος» μήνας καθώς είχαν τελειώσει οι αγροτικές εργασίες και η τουριστική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει. Θα ήταν ό,τι καλύτερο να γίνει μια αποκλιμάκωση των τιμών για να μπορέσει και ο καταναλωτής να ανταπεξέλθει οικονομικά.