Έκθεση φωτογραφίας του Μάρκου Αγιαννιωτάκη στο Στέκι Νεολαίας Ιεράπετρας εως 13 Αυγούστου

1:11 μ.μ. - Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021
01:08 μ.μ. - Δευ, 09/11/2021
Image: Έκθεση φωτογραφίας του Μάρκου Αγιαννιωτάκη στο Στέκι Νεολαίας Ιεράπετρας εως 13 Αυγούστου

Στο πλαίσιο του 8ου “Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards” και του 2ου “Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards”

Στο πλαίσιο του 8ου “Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards” και του 2ου “Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards”που πραγματοποιείται 7-21 Αυγούστου στην Ιεράπετρα πραγματοποιείται στο Στέκι Νεολαίας, έκθεση φωτογραφίας του Μάρκου Αγιαννιωτάκη

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή εως 13 Αυγούστου και ώρες 19:30-22:00 στο Στέκι Νεολαίας στην Ιεράπετρα

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ 

ΓΙΟΡΤΗ

[Ένας Άκρατος]

Μια έκθεση φωτογραφίας του Μάρκου Αγιαννιωτάκη. Μια γυναίκα με μια βαλίτσα σ’ ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο. Κάπου έξω από την πόλη. Η έκθεση εκκινείται από τον Ηenry Cartier Benson , τον Michael Kenna και τον Daido Moriyama. Αποτελεί ένα παιχνίδι ανάμεσα στο φως, στο σκοτάδι, στην κίνηση και στη γεωμετρία, με τον υπερ-ρεαλισμό να είναι το βασικό στοιχείο στις φωτογραφίες. H ηχητική εγκατάσταση θα συνδέσει την εικόνα με τον λόγο• Με όχημα τη φωτογραφία δημιουργήθηκε μια γραμμένη πια ιστορία από την Κατερίνα Τουκμενίδου, σε αφήγηση της Αλκμήνης Καλογήρου.

Μια γυναίκα. Ασθενής σε μια αίθουσα. Πάσχουσα από λαχτάρα για αγάπη. Εγκλωβισμένη στο παρελθοντικό βίωμα. Μετέωρη εδώ και εκεί. Εκτός σκηνής. Στα λόγια που κάποτε, κάποιος είπε. Στα στενά όρια της μνήμης ή καλύτερα της ανάμνησης.

Στο παρόν της.

Σε μια γιορτή.

Το παρόν πρότζεκτ ίσως αφήνει περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα από εκείνα που απαντά ή λύνει. Ένας άκρατος σε παραλληρηματική μορφή που μπορεί να ειπωθεί με μια ανάσα• με όποια ανάσα της έχει απομείνει. Μια αέναη αγωνία της ύπαρξης, της συνάντησης με τον Άλλο και τελικά της αναζήτησης μελλοντικής ευτυχίας.

Συντελεστές

Σύλληψη ιδέας-Φωτογραφία| Μάρκος Αγιαννιωτάκης

Γυναίκα στη φωτογραφία | Αλκμήνη Καλογήρου

Κείμενο | Κατερίνα Τουκμενίδου

Αφήγηση-φωνή | Αλκμήνη Καλογήρου

Βοηθός φωτογράφου | Μάνος Χαλκιαδάκης

Polarity Studio- ηχογράφηση | Mάρκος Ανδρουλάκης

Δραματουργικά υλικά χρησιμοποιήθηκαν από| Κέην Σάρα, Λαχταρώ, μτφ. Τζένη Μαστοράκη, Η Νέα Σκηνή, Αθήνα. Προίσκου Δήμητρα-Ιωάννα, Σιωπές που δεν ακούστηκαν- μόνο γι’ αυτές φωνάζω, (ακυκλοφόρητο) Barthes Roland, Αποσπάσματα του ερωτικού λόγου, ΚΕΔΡΟΣ, Αθήνα 2011 Kane Sarah, CRAVE [ΔΙΨΑ], μτφ. Κ. Αλέξης Αλάτσης, ΚΟΑΝ, Αθήνα 2011