Έκτακτο τοπικό συμβούλιο στις Μάλλες για τη μετακίνηση δασκάλας του ολοήμερου

1:16 μ.μ. - Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020
01:01 μ.μ. - Τρί, 14/16/2020
Image: Έκτακτο τοπικό συμβούλιο στις Μάλλες για τη μετακίνηση δασκάλας του ολοήμερου

Η Πρόεδρος της κοινότητας Μαρία Βολυράκη στον Ηχώ 99,8

Έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Μαλλών συγκαλεί η πρόεδρος κα Μ. Βολυράκη με αφορμή την μετακίνηση δασκάλας του ολοήμερου τμήματος σε σχολείο της Ιεράπετρας. Η κα Βολυράκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η μετακίνηση της δασκάλας γίνεται προκειμένου να καλυφθεί κενό που υπάρχει σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας και πιο συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό. Η απόφαση αυτή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου δεν μας βρίσκει σύμφωνους καθώς θεωρούμε ότι υποβαθμίζεται όχι μόνο το σχολείο αλλά και το χωριό μας. Οι μαθητές δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του ολοήμερου και θα σχολούν νωρίς το μεσημέρι.

Επιπλέον αυτή την εποχή είναι σε εξέλιξη η ελαιοκομιδή οπότε οι γονείς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους τις ώρες αυτές. Σε κάθε περίπτωση δεν λύνεις ένα πρόβλημα σε ένα σχολείο και δημιουργείς νέο σε άλλο. Υπάρχουν επαφές με την πρωτοβάθμια αλλά και με τον Δήμο και αναζητούμε λύση γιατι δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει η εκπαιδευτικός. Όλα αυτά θα τεθούν στην έκτακτη συνεδρίαση όπου θα παρθούν αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσουμε, ανέφερε.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Μακράκης είπε στο Hxonews.gr ότι έγιναν προσπάθειες για να βρεθεί άλλη λύση, εκτιμάται ότι σε περίπου 15 μέρες το πρόβλημα θα έχει λυθεί χωρίς όμως να είναι αυτό βέβαιο. Σε κάθε περίπτωση όμως έχουν ζητήσει από το Υπουργείο και την Περιφερειακή εκπαίδευση Κρήτης την κάλυψη εκπαιδευτικού στο 2ο Δημοτικό ώστε να επιστρέψει η δασκάλα στο ολοήμερο των Μαλλών

Ακολουθεί συνέντευξη κας Βολυράκη: