Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Πότε «χτυπάει» η κακοκαιρία την Κρήτη;

7:25 μ.μ. - Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018
07:10 μ.μ. - Δευ, 01/25/2018
Image: Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Πότε «χτυπάει» η κακοκαιρία την Κρήτη;

Δε θα αφήσει ανεπηρέαστη την Κρήτη, το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από σήμερα το βράδυ και έπειτα

Για την αναμενόμενη κακοκαιρία η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο, σύμφωνα με το οποίο, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά και θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια σε ορεινές - ιδίως - περιοχές.
 
 
Πως θα είναι ο καιρός στην Κρήτη;
 
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία αναμένεται να κάνει αισθητή την εμφάνισή της στην Κρήτη το Σάββατο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
 
Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί με τους ανέμους το Σάββατο στο Αιγαίο, καθώς αυτοί θα αγγίξουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.
 
 
Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού
 
Συγκεκριμένα, από τις βραδινές κιόλας ώρες της Τετάρτης, η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και ανατολική Στερεά.
 
Μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, αναμένεται να επηρεαστούν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
 
Παράλληλα, Τετάρτη και Πέμπτη θα εμφανιστούν οι παραδοσιακές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.
 
Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που την Παρασκευή θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Κεντρική Μακεδονία.
 
Ενώ, το Σάββατο θα «χτυπήσουν» την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
 
Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) θα εμφανιστούν από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.
 
Ενώ, το Σάββατο θα επηρεαστούν περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400 -600 μέτρα).
 
Τέλος, θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 και πιθανόν 9 μποφόρ) θα πλήξουν το Αιγαίο το Σάββατο.
 
Επισημαίνεται από την ΕΜΥ ότι παρά την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη.