Εξώδικο στην Creta Farms από τον Κ. Δομαζάκη

11:02 π.μ. - Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019
11:08 π.μ. - Πέμ, 29/02/2019
Image: Εξώδικο στην Creta Farms από τον Κ. Δομαζάκη

Με την επίδοση εξώδικου από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη στην Creta Farms, και κοινοποίηση αυτού στις ελεγκτικές εταιρείες PwC και KPMG, συνεχίζεται η μάχη στην Κρητική αλλαντοβιομηχανία

Αντικείμενο τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι έδωσε στην Creta Farms ο Κ. Δομαζάκης την περίοδο 2005-2006 για διευκόλυνση της εταιρείας προκειμένου αυτή να καλύψει δανειακές της υποχρεώσεων.
 
Με το εξώδικο, το οποίο κοινοποιήθηκε στην Creta Farms, και στις ελεγκτικές εταιρείες PwC και KPMG πριν από λίγες ώρες, ο κ. Κ. Δομαζάκης γνωστοποιεί τα παραστατικά έγγραφα που έλαβε από την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., κατόπιν αιτήματός του, «αναφορικά με την ταμειακή διευκόλυνση που παρείχε στην εταιρεία κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του έτους 2005 έως και τον Σεπτέμβριο του έτους 2006», όπως αναφέρει.
 
Ζητά «σχετική γνωστοποίηση για τις αντίστοιχες λογιστικές εγγραφές, πότε έλαβαν χώρα και σε ποιο λογαριασμό”. Καθώς, όπως αναφέρει στο εξώδικο «μέχρι σήμερα, αυτό δεν έχει καταστεί σαφές και η αποσαφήνιση αυτού του θέματος είναι σε εκκρεμότητα και όχι το αν δόθηκαν τα χρήματα ή όχι».
 
Σημειώνει πως μέχρι και σήμερα, «συγκεκριμένο αίτημα προς εμένα δεν έχει απευθυνθεί ούτε από το νομικό πρόσωπο της εταιρείας, δια των νομίμων εκπροσώπων σας, ούτε από την ελεγκτική εταιρεία PwC, που ήταν επιφορτισμένη ειδικά με τον σχετικό έλεγχο».
 
Χαρακτηρίζει ελλιπές «το αίτημα που η εταιρεία απηύθυνε προς την Τράπεζα Πειραιώς τον Απρίλιο του 2019”, όπως και το αίτημα του Νοεμβρίου του 2018, τα οποία όπως αναφέρει δεν έχουν απαντηθεί.
 
Επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης ζητά τη γνωστοποίηση «αρμοδίως της εντολής της εταιρείας ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ προς την PwC για συνέχιση της διενέργειας του ημιτελούς ελέγχου και την αποδοχή του σχετικού αιτήματος από την ελεγκτική εταιρεία”.
 
Ενώ επαναλαμβάνει πως «ουδέποτε η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία μου απηύθυνε οποιοδήποτε αίτημα για προσκόμιση στοιχείων, ποιων και για ποια αιτία, τόσο πριν την 25/04/019 όσο και μεταγενέστερα και μέχρι και σήμερα.»
 
Στο εξώδικο ενσωματώνονται παραστατικά τραπεζικών επιταγών και εγγράφων τα οποία όπως αναφέρεται » χρήματα κατέληξαν να καλύπτουν υποχρεώσεις της εταιρείας Creta Farms και μόνο». Ζητά να γνωστοποιηθούν, «ποιες συγκεκριμένες λογιστικές εγγραφές αποτυπώνουν και περιλαμβάνουν τα κονδύλια αυτά.» Ενώ καθιστά σαφές πως θα διεκδικήσει τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά του. 
 
Capital.gr