Έξι μήνες παράταση στην αλλαγή των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης

5:56 μ.μ. - Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017
05:07 μ.μ. - Πέμ, 06/56/2017
Image: Έξι μήνες παράταση στην αλλαγή των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης

Παράταση στο σύστημα εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης κατά 6 μήνες - Μαυραγάνης: Στη σωστή κατεύθυνση η χώρα με το νέο αυτό σύστημα εξετάσεων

Ψηφίστηκε σήμερα στην Βουλή η τροπολογία για την “ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τις υπερωρίες των εξεταστών των υποψηφίων οδηγών και οδηγών”.
 
Κατά την σχετική συζήτηση στην ολομέλεια,ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, υποστήριξε ότι επίκειται βαθιά μεταρρύθμιση στο υπάρχoν σύστημα εξετάσεων για την χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης με γνώμονα την αξιοπιστία και τις “ανέπαφες” διεξαγωγές των εξετάσεων με την χρήση τεχνολογικών μέσων και διαδικτυακών εφαρμογών. Ωστόσο, δεδομένου ότι απαιτείται χρόνος για την μετάβαση στο νέο σύστημα εξετάσεων, με την εν λόγω τροπολογία παρατείνεται το υφιστάμενο σύστημα για έξι μήνες.
 
Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης ενημέρωσε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων με τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των εκπαιδευτών των σχολών οδηγών αλλά και των εξεταστών, ενώ, παράλληλα, υποστήριξε ότι προχωρά προς την σωστή κατεύθυνση η ολοκλήρωση των τεχνικών προδιαγραφών που απαιτούνται για το νέο αυτό σύστημα εξετάσεων. 
 
Πηγή: kontranews.gr