Εξαρθρώθηκε συμμορία με τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο

12:21 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019
12:06 μ.μ. - Δευ, 03/21/2019
Image: Εξαρθρώθηκε συμμορία με τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο

Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες

Τετραμελής συμμορία στην ενδοχώρα του Δήμου Ηρακλείου εξαρθρώθηκε χθες το πρωί στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οδήγησε στη σύλληψη δύο ανδρών, ηλικίας 56 και 33 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
 
Όπως αποδείχθηκε από τα ευρήματα της αστυνομικής επιχείρησης οι τέσσερις άνδρες είχαν συστήσει συμμορία κλέβοντας οχήματα, τα οποία στη συνέχεια είτε μεταπωλούσαν, είτε διέλυαν με σκοπό να πουλήσουν τα ανταλλακτικά τους.
 
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάστηκαν δέκα διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών οχημάτων που είχαν διαπραχθεί σε διάστημα τριών χρόνων και πιο συγκεκριμένα από το 2015 έως το 2018.
 
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Β΄Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου.
 
Οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Ηρακλείου, κατηγορούνται για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων, κατά περίπτωση.
 
Στη συμμορία που είχε συσταθεί φέρονται να συμμετείχαν ένας 87χρονος και ένας 41χρονος σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν οι σχετικές δικογραφίες.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια και σε αποθηκευτικούς χώρους των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
 
4 Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα,
 
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας
 
8 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας
 
2 σασί Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων
 
πλήθος κλειδιών πασπαρτού αυτοκινήτων – μοτοσικλετών – οικιών
 
πολεμική ξιφολόγχη,
 
αεροβόλο όπλο με αμπούλα αέρα,
 
κυνηγετικό όπλο,
 
2 ξυλοκοπτικά μηχανήματα,
 
4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
 
σπρέι πιπεριού – παραλυτικού αερίου,
 
κλειδί αυτοκινήτου,
 
μικροποσότητα κάνναβης.
 
Όπως διαπιστώθηκε οι τέσσερις άνδρες είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν από κοινού κλοπές αυτοκινήτων, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου και εν συνεχεία τα μετέφεραν σε ιδιωτικούς χώρους ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, προκειμένου να τα τροποποιήσουν είτε αποξαίνοντας τους αριθμούς πλαισίου, είτε αποσυναρμολογώντας τα για να τα πουλήσουν ως ανταλλακτικά με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
 
Την υπόθεση χειρίζεται το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.
 
 
cretapost.gr