Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Ιεράπετρας - Όχι στην υποβάθμιση σχολικών μονάδων

9:03 π.μ. - Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022
09:12 π.μ. - Δευ, 19/03/2022
Image: Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Ιεράπετρας - Όχι στην υποβάθμιση σχολικών μονάδων

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη»

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» κάνουμε σαφές ότι δε θα δεχτούμε καμία οργανική υποβάθμιση σχολικής μονάδας!

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών του Υπ. Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, εισηγούνται για τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων. Δηλαδή, για την προαγωγή ή υποβάθμιση οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων, όπως και την επαναλειτουργία δημοτικών σχολείων ή νηπιαγωγείων, πάντοτε με βάση το μαθητικό δυναμικό της κάθε περιοχής.

Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», έπειτα από τη λειτουργική υποβάθμιση πολλών σχολικών μονάδων της περιοχής μας καλούμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου αλλά και από τις αρμόδιες δημοτικές επιτροπές παιδείας των Δήμων, να εισηγηθούν και να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

-Την επαναφορά των οργανικών θέσεων ολιγοθεσίων.

-Την αποδοχή των αιτημάτων με αιτιολογημένη πρόταση από σχολικές μονάδες του ν. Λασιθίου, για την αναβάθμιση των οργανικών τους θέσεων.

-Την αποδοχή του αιτήματος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», όπου ζητά την πλήρη στελέχωση και ίδρυση οργανικών θέσεων στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

-Την ίδρυση των Τμημάτων Ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, καθώς εδώ και 2,5 χρόνια η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αρνείται να υπογράψει τη σχετική πρόταση. Επίσης, την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, όπου επιβάλλεται από νέες ανάγκες που πιθανόν έχουν προκύψει.

-Να μη γίνει καμία πρόταση για υποβάθμιση της οργανικότητας οποιασδήποτε σχολικής μονάδας του Νομού Λασιθίου.

-Κατάργηση του ελάχιστου ορίου μαθητών για την λειτουργία των ολιγοθέσιων σχολείων.

-Μείωση μαθητή ανα τμήμα σε 1:15 σε νηπιαγωγεία και Α, Β τάξεις Δημοτικού.

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αικατερίνη Φιλιππάκη

Η Γενική Γραμματέας Μαρία Κεχαγιά