Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και καθηγητών 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στο Πόρτο της Πορτογαλίας

10:37 π.μ. - Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022
10:04 π.μ. - Δευ, 18/37/2022
Image: Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών και καθηγητών 2ου ΓΕΛ Ιεράπετρας στο Πόρτο της Πορτογαλίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη συνάντηση για το πρόγραμμα «Humanoid robots for a future world»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη συνάντηση για το πρόγραμμα «Humanoid robots for a future world» με κωδικό «2019-1-ΑΤ01-ΚΑ229-051196_6» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Barcelos της Πορτογαλίας την περίοδο 7 έως 11 Μαρτίου 2022 και συγκεκριμένα στο σχολείο Escocla Secondaria de Barcelinhos. Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν 5 χώρες η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Τουρκία και η διοργανώτρια χώρα η Αυστρία. Στην Πορτογαλία ταξίδεψαν 21 μαθητές από την Ιεράπετρα και 3 καθηγητές, ενώ στην συνάντηση πήραν μέρος περίπου 60 μαθητές και 15 καθηγητές από όλες τις χώρες.

Το πρόγραμμα Humanoid Robots for a future world έχει στόχο να συστήσει στους μαθητές ανεξάρτητα από το φύλο ή την επίδοση τους ένα νέο κόσμο, τον κόσμο της ρομποτικής, να προωθήσει την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών ανάμεσα στα σχολεία και να ανοίξει νέους ορίζοντες στα παιδιά μιας και το μέλλον τους πια βασίζεται στην χρήση αυτοματισμών και ρομποτικών συστημάτων.

hxonews

Κατά τη διάρκεια της διαμονής στην Πορτογαλία, οι μαθητές παρακολούθησαν επίδειξη ρομποτικών συστημάτων από τους μαθητές της Αυστρίας και έλαβαν μέρος σε διαγωνιστική εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα τον προγραμματισμό ενός αυτόνομου ρομπότ . Ακόμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κέντρο ρομποτικής και επαυξημένης πραγματικότητας του IPCA καθώς και στο αντίστοιχο τμήμα του πανεπιστήμιο του Πόρτο όπου έγινε επίδειξη χρήσης ρομποτικών συστημάτων στην καθημερινή ζωή.

Στον ελεύθερο χρόνο έγινε επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο του Barcelos και του Guilmaraes καθώς και στο κέντρο του Πόρτο όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο από τους μαθητές όσο και από τους καθηγητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την άψογη και ζεστή φιλοξενία από την διοργανώτρια χώρα.

hxonews

Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε στην Ιεράπετρα τέλος Ιουνίου του 2022.

Πήραν μέρος οι ακόλουθοι μαθητές:

Χατζάκης Μιχάλης, Ζερβαλάκης Γεώργιος, Μαστοράκης Νικόλαος, Ταμπακάκη Μαρία, Γιανναδάκη Νοέλη, Χανιωτάκη Αικατερίνη, Λαμπράκη Καλλιόπη, Καββουσανάκη Εμμανουέλα, Πιαντέ Αντωνία, Τσακιράκη Αρετή, Σταθάκη Σιμέλα – Αθηνά, Μουσάκου Αμαρίλντα, Δόικου Ευαγγελία, Μουζουράκη Σοφία, Γιαννάκη Γιοάνα, Σκουλά Αικατερίνη, Κουρής Μάριος Καναβάκη Μαρίνα, Λούσι Πάολα, Πατεράκης Αντώνιος, Μπλαζαντωνάκη Καλλιόπη

Συνοδοί καθηγητές :

Κουφάκη Μαρία ΠΕ04.01

Κωστίνος Δημήτριος ΠΕ03

Σαριδάκης Νικόλαος ΠΕ86

Ιεράπετρα 16-4-2022

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ