Εκπαιδευτική εκδρομή του ΣΔΕ Ιεράπετρας

10:51 π.μ. - Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018
10:12 π.μ. - Τετ, 05/51/2018
Image: Εκπαιδευτική εκδρομή του ΣΔΕ Ιεράπετρας

Την Τρίτη 8/5 πραγματοποίησαν εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Γουρνιών και στην αρχαία Ελιά στο Καβούσι

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας πραγματοποίησε την Τρίτη 8/5 το απόγευμα εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Γουρνιών  και στην αρχαία Ελιά στο Καβούσι. Εκπαιδευτές και εκπαιδευομένοι έφτασαν στις 18.30 στα Γουρνιά. Εκεί περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και ξεναγήθηκαν από τον κύριο Χρυσοβαλάντη Στειακάκη, ιστορικό αρχαιολόγο και παλιό εκπαιδευτή του σχολείου, ο οποίος με περιγραφικό τρόπο αφηγήθηκε  την ιστορία του χώρου και την πορεία τω ανασκαφών από τις αρχές του 20 αιώνα μέχρι και σήμερα.


 
Στην συνέχεια όλοι κατευθύνθηκαν προς το Καβούσι και την Αρχαία Ελιά όπου το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου, κος Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης υποδέχτηκε τους εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους. Ο κύριος Κουδουμογιαννάκης μίλησε στους μαθητές του σχολείου για την καίρια θέση του χωριού, την ιστορία της περιοχής, τον γειτονικό Αζοριά, την Αρχαία Ελιά, τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να προβληθεί και την παγκόσμια αναγνώριση που πλέον έχει γνωρίσει το συγκεκριμένο πολιτιστικό μνημείο.
Η εκδρομή έκλεισε στην πλατεία του Καβουσίου όπου εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές κάθισαν σε ένα κοινό τραπέζι,  συζητώντας για την εμπειρία της ημέρας.


 
Οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου που μετείχαν στην εκδρομή αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν: την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα Χρύσα Σοφιανού, την υπάλληλο στο χώρο των Γουρνιών κα Μαρία Γαϊτανάκη, τον αρχαιολόγο Βαλάντη Στειάκακη για την εθελοντική προσφορά του στη ξενάγηση στα Γουρνιά, το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Καβουσίου Λεωνίδα Κουδουμογιαννάκη για την υποδοχή στο χώρο της Αρχαίας Ελιάς και τις πολύτιμες πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή.
             
Η Διευθύντρια
 
Ρέα   Πηγιάκη