Εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Κάλεσμα Καλλιντέρη για συμμετοχή στις κάλπες

12:12 μ.μ. - Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023
12:09 μ.μ. - Δευ, 04/12/2023
Image: Εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Κάλεσμα Καλλιντέρη για συμμετοχή στις κάλπες

Εγγραφές μελών και την ημέρα των εκλογών – Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για τις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Γ. Καλλιντέρης μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αναφορά στο Διαρκές  συνέδριο αλλά και την πορεία προς τις εκλογές. Να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα του Συνεδρίου, εγκρίθηκαν ομόφωνα ως ενιαία πρόταση οι 5 υποψηφιότητες για την ηγεσία. Επιπλέον εγκρίθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.
Υποψήφιοι και επισήμως είναι -με αλφαβητική σειρά- οι εξής: Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Οι κάλπες για την εκλογή του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα θα στηθούν την επόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Καλλιντέρη ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών στον νομό Λασιθίου ανέρχεται περίπου στα 1.000. Ο αριθμός μπορεί να μεταβληθεί αφού εγγραφές μπορούν να γίνουν μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Η διαδικασία στην Ιεράπετρα θα γίνει στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης. Καθένας θα εκτιμήσει τις προτάσεις του κάθε υποψηφίου και θα κάνει την επιλογή του. Στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει ακόμη πιο δυνατός και να παίξει σημαντικό ρόλο στα πράγματα της χώρας, είπε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Καλλιντέρης στάθηκε στη συνέχεια και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και κυρίως στις περιφερειακές ασκώντας κριτική στην θητεία του Στ. Αρναουτάκη  καλώντας στη συνέχεια τους πολίτες να στηρίξουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρο Δανέλλη ο οποίος μέσα από μια άλλη λογική θα εργαστεί για την ανάπτυξη του νησιού έχοντας εμπειρία τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στην ευρωβουλή.