Εκλογές 2023: Η υποψήφια με το ΜέΡΑ 25 - Συμμαχία για τη Ρήξη Καλή Χριστοδουλοπούλου στον ΗΧΩ 99,8

12:20 μ.μ. - Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023
12:04 μ.μ. - Πέμ, 27/20/2023
Image: Εκλογές 2023: Η υποψήφια με το ΜέΡΑ 25 - Συμμαχία για τη Ρήξη Καλή Χριστοδουλοπούλου στον ΗΧΩ 99,8

Προτάσεις και θέσεις για ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τοπικά θέματα στο Λασίθι

Εκλογές 2023 και η υποψήφια με το ΜέΡΑ 25 - Συμμαχία για τη Ρήξη από την Ιεράπετρα κ. Καλή Χριστοδουλοπούλου παρουσίασε σε συνέντευξή της στον Ηχώ 99,8 θέσεις και απόψεις για ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία με ιδιαίτερη αναφορά σε τοπικά θέματα.

Δυο λόγια από την κα Καλή Χριστοδουλοπούλου

Γειά σας.

Είμαι η Καλή Χριστοδουλοπούλου και θα ‘θελα να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες μου, για το που βαδίζει αυτή η χώρα.

Είμαι πολύ προβληματισμένη με τις ανορθόδοξες μεθόδους που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις μας, γι’ αυτό αποφάσισα να πολιτευτώ ώστε να κάνω πράξη τους αγώνες τόσων χρόνων, μαζί με τους συνυποψήφιους μου, κι εσάς.

Για τον πρωτογενή τομέα θέλουμε να υπάρχει στήριξη στα εφόδια γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Με αποτέλεσμα να χρεώνονται όλο και περισσότερο. Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού, γιατί θα είναι αδύνατον να καλλιεργήσουμε. Τις ΒΑΠΕ, ( γιατί θα έχουν τα φράγματα για μπαταρίες). Και τις εξορύξεις για να μην καταργηθεί το επάγγελμα των ψαράδων, γίνουμε Ελευσίνα και δεν θα έχουμε παραλίες και τουρισμό. Να μην επιτρέψουμε την "κλοπή" γης για κανένα λόγο. Είμαστε μια περιοχή με μικρό κλήρο, και σε συνδυασμό με την λειψυδρία θα υποφέρουμε.

Ζητάμε δημόσια αγροτική τράπεζα, που θα δανείζει και θα εξασφαλίζει την παραγωγή μας. Μέτρα στήριξης σε ήπιες μορφές τουρισμού. Αγροτουρισμό, ιστορικό, θρησκευτικό γαστρονομικό, περιηγητικό, κτλ.( το κλίμα της Κρήτης είναι ιδανικό για τουρισμό όλο τον χρόνο). Στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό, με αμοιβές ανάλογες, κι ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας. Εφαρμογή των συμβάσεων εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων και επισιτισμού. Εναντιωνόμαστε στην πρόταση των ξενοδόχων για 80.000 υπαλλήλων από τρίτες χώρες. Να μην γίνουν όλα τα ξενοδοχεία all inclusive γιατί θα κλείσουν οι ταβέρνες. Να μην γίνουν όλα τα σπίτια airbnb γιατί δεν θα υπάρχουν καταλύματα για τα νέα ζευγάρια εκπαιδευτικούς, γιατρούς. (Ήδη υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην πόλη μας) .Να υπάρχει μέτρο και αυστηροί κανόνες από την πολιτεία. Ζητάμε την ενίσχυση των ήπιων μορφών τουρισμού.

Αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων προς όφελος της κοινωνίας μας. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας γης. Τα ανεκμετάλλευτα κτίρια να δοθούν σε άστεγους, και δομές για κακοποιημένα παιδιά και γυναίκες. Να καταργηθεί ΤΩΡΑ το μέτρο με τον περιορισμό των οικόσιτων ζώων.

Να γίνεται σχεδιασμός, ανάλογα με την φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής. (Βλέπε νησί). ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΙ ΤΗ ΦΎΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΆΠΤΥΞΗ. Απόλυτη προτεραιότητα η υγεία και η παιδεία!! Άμεσες προσλήψεις με ψυχολόγους, σε σχολεία και Δήμους. Άμεση ενίσχυση των δομών. ΌΧΙ ΆΛΛΗ ΒΊΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΆ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Ζητάμε την ουσιαστική ενίσχυση του νοσοκομείου μας με πρόσληψη προσωπικού και χρηματοδότηση. ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ. Προκηρύξεις μονίμων θέσεων σε γιατρούς για όλα τα νοσοκομεία μας, και κίνητρα να μπορούν να μείνουν. (αύξηση μισθών και παροχές) θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών του νομού μας για την διεκδίκηση του δικαιώματος μας για δωρεάν υγεία. Όπως και στους αδύναμους δανειολήπτες που τους πλειστηριάζουν ακόμα και την πρώτη κατοικία, ή το μαγαζάκι και το χωράφι. Ώστε να τους αποτρέψουμε. (Χθες κι όλα αποτρέψαμε 2 πλειστηριασμούς)

Διεκδικούμε την υλοποίηση του Περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων. ΌΧΙ ΆΛΛΟ ΚΑΡΚΊΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΎΣΗ. Άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για το ντουμάνι που μας πνίγει κάθε βράδυ.

Όλη η Κρήτη να έχει βόρειο και νότιο οδικό ΑΞΟΝΑ, χωρίς να καταστρέψουν τα γραφικά και πανοραμικά χωριά μας. ΌΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ ΝΌΜΩΝ. ΌΧΙ ΣΤΑ ΔΙΌΔΙΑ

7+1 Τομές που προτείνει το Μέρα 25 συμμαχία για τη ρήξη.

1)Άμεσα :κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας, με άμεση εισαγωγή διαφορετικών πλαφόν χονδρικής, ανάλογα με το μέσο κόστος παραγωγής της κάθε μονάδας παραγωγής.

Μεσοπρόθεσμα: Επανεθνικοποίηση με στόχο την κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ, με απορρόφηση του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο επανασύστασης ενιαίου δημοσίου παραγωγού, παρόχου και μεταφορέα ηλεκτρικού ρεύματος, υπό τον έλεγχο διαβουλευτικών συμβουλίων κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών.

Δημοκρατική Νομιμοποίηση :με στόχο την πλατιά συναίνεση τόσο στους κόλπους μιας προοδευτικής συμμαχίας όσο και στην κοινωνία. Προτείνουμε δημοψηφίσματα.

2) καθιέρωση αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού και των επιδομάτων. Με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του '21

Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 24% σε 15% από 13% σε 6%. Και για τα λιπάσματα τα βιβλία και τα πολιτιστικά αγαθά από 6% σε 0%

Μείωση του φορολογικού συντελεστή των μικρών επιχειρήσεων στο 10% των μεσαίων σε 20%και των μεγάλων σε 30%

Κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Κούρεμα χρεών και δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

3)άμεση κατάργηση του "Ηρακλή" και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προστασία της πρώτης κατοικίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη δημιουργία νέου δημόσιου φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων

Ίδρυση νέου οργανισμού κοινωνικής στέγης, που δεν θα δανείζει ούτε θα πουλάει σπίτια, αλλά θα παρέχει ανθρώπινες και φιλικές προς το περιβάλλον κατοικίες.

4)καμία εξόρυξη, κανένας αγωγός, όλα τα ορυκτά να παραμείνουν στα έγκατα της γης. Προτείνουμε σε κάθε σπίτι φωτοβολταϊκό και μια μικρή θερμική αντλία.

Καμία ανεμογεννήτρια στα βουνά μας ή στα νησιά μας

Η χώρα μας να αποτελέσει το πρώτο μεσογειακό κέντρο παραγωγής και διανομής πράσινου υδρογόνου.

5)Ούτε κρατικός ούτε κομματικός ούτε ιδιωτικοποίηση

Ο σχεδιασμός και ο έλεγχος της δημόσιας παιδείας, της υγείας και της ενημέρωσης να περάσει στα χέρια συμβουλίων κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών και η διοίκηση τους, στα χέρια των εργαζομένων.

6)Η <<Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων >>(ΑΑΔΕ) η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) το ΤΑΙΠΕΔ το Υπερταμείο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) περνάν από τον έλεγχο της τρόικας στον έλεγχο του Ελληνικού κράτους και κοινωνικοποιούνται μέσω :Α. Του ορισμού διοικήσεων από νέα κοινωνική επιτροπή ανώτατου προσωπικού και

Β. της καθιέρωσης θεσμικής λογοδοσίας σε συμβούλια κληρωτών κι εκλεγμένων πολιτών.

7)Άμεση ένταξη του Υπερταμείου, του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ κλπ στην νέα αναπτυξιακή - αγροτική τράπεζα.

Θεσμοθέτηση και λειτουργία του συστήματος δημόσιο νομικών συναλλαγών <<Δήμητρα >>

+1) πρόσκληση σε διεθνή περιφερειακή συνδιάσκεψη σε όλες τις μεσογειακές χώρες.

Κατάργηση των ορμητηρίων του στρατού, του ναυτικού και αεροπορίας των ΗΠΑ

Απόσυρση από τον μιλιταριστικο -εξορυκτικο

άξονα Ισραήλ - Κύπρος - Αίγυπτος - Εμιράτα.

Διεθνής εκστρατεία για νέο κίνημα Αδέσμευτων.

Αν σας αρέσουν όλα αυτά, αν θέλετε κι εσείς να εναντιωθείτε σ' αυτά που γίνονται "για εμάς, χωρίς εμάς" για το μέλλον των παιδιών μας, την Κυριακή 21/5/ 2023 ζητώ την ψήφο σας, με την δέσμευση ότι θα κάνω τα πάντα να πραγματοποιηθούν.

Με τιμή Καλλιόπη Χριστοδουλοπούλου (Καλή).