Εκλογές 2023: Η Σοφία Σακοράφα επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «Μέρα 25-Συμμαχία για τη Ρήξη» στον Ηχώ 99,8

11:39 π.μ. - Τρίτη, 2 Μαΐου 2023
11:05 π.μ. - Τρί, 02/39/2023
Image: Εκλογές 2023: Η Σοφία  Σακοράφα επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «Μέρα 25-Συμμαχία για τη Ρήξη» στον Ηχώ 99,8

Οι προτάσεις για οικονομία, χρηματιστήριο, ενέργεια, υγεία και οι θέσεις για τα ζητήματα του Λασιθίου - Περιοδεύει σήμερα στον νομό

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «Μέρα 25-Συμμαχία για τη Ρήξη» Σοφία Σακοράφα επισκέπτεται σήμερα Τρίτη την Κρήτη και συγκεκριμένα το νομό Λασιθίου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 αναφέρθηκε στις προτάσεις του κινήματος για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, προτάσεις συστημικές όπως είπε. Μίλησε για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς, την αναπτυξιακή τράπεζα, το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών που προτείνουν και τάχθηκε υπέρ της κατάργηση τους χρηματιστηρίου ενέργειας. Άσκησε ακόμη κριτική για το πως κυβερνήθηκε η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ανέλυσε θέσεις για θέματα που απασχολούν την Κρήτη όπως είναι ο ΒΟΑΚ τονίζοντας οτι πρέπει να ολοκληρωθεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης και άλλων υποδομών στο νησί. Όπως η κατασκευή σιδηροδρόμου για την μετακίνηση πληθυσμού και τη μεταφορά προϊόντων. Τοποθετήθηκε και για τον τομέα της υγείας λέγοντας ότι είναι υπέρ του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ότι θα πρέπει να δοθούν πολλά κονδύλια για νέες υποδομές και μισθούς και τις λοιπές ανάγκες στον τομέα αυτό. (Μάλιστα θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων και το νοσοκομείο Ιεράπετρας). Αναφέρθηκε ακόμη στην αγροτική οικονομία και την αναγκαιότητα στήριξης της αγροτικής παραγωγής. Έκανε επίσης αναφορά σε θέματα όπως διαχείριση υδάτινων πόρων, ΒΑΠΕ, παιδεία κ.α.

Ακούστε εδώ την κα Σακοράφα

Αναλυτικά το πρόγραμμά της στο νομό Λασιθίου σήμερα Τρίτη 2-5 2023

8.00-9.00: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου και θα συναντηθεί με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων.

10.15-11.00: Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ανατολή» στην Ιεράπετρα.

11.15-13.00: Μετάβαση στο Κέντρο της Ιεράπετρας, ανοιχτή επαφή και διάλογος με επαγγελματίες και πολίτες.

13.15-14.00: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου και θα συναντηθεί με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων.

17.00-18.30: Επίσκεψη στη Σητεία, στο χώρο όπου προπονούνται προσωρινά οι αθλητές και αθλήτριες των Σωματείων της πόλης, λόγω ανακατασκευής του Σταδίου. Στη συνέχεια συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Σητείας κ. Γ. Ζερβάκη θα μεταβεί στο Στάδιο ώστε να αποκτήσει ίδια γνώση και να ενημερωθεί για την πρόοδο των έργων.

19.00-21.00: Συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Β.Α.Π.Ε., με εκπροσώπους φορέων, με συλλόγους της Σητείας και με πολίτες, για ελεύθερη συζήτηση, σε κεντρικό καφέ της πόλης.