Έκλεψαν μαθητές Δημοτικού από την Κρήτη που πήγαν εκδρομή στην Αθήνα

3:26 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019
03:05 μ.μ. - Πέμ, 30/26/2019
Image: Έκλεψαν μαθητές Δημοτικού από την Κρήτη που πήγαν εκδρομή στην Αθήνα

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί έπεσαν θύματα κλοπής σε εκδρομή

Μία μεγάλη περιπέτεια έζησαν οι μικροί μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας οι οποίοι πήγαν για την καθιερωμένη τους εκδρομή στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφτούν τη Βουλή των Ελλήνων, όμως το ταξίδι στην πρωτεύουσα δεν έληξε ευχάριστα.
 
Συγκεκριμένα, τελευταίος προορισμός του σχολείου ήταν ένα μεγάλο Ζωολογικό Πάρκο της Αθήνας, εκεί όπου εκτυλίχθηκαν όλα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Νίκο Καπαρουνάκη, διευθυντή του σχολείου που μίλησε στο neakriti.gr, οι μαθητές μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, είχαν πάει στο συγκεκριμένο μέρος προκειμένου να δουν τα ζώα και εν γένει το πάρκο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, όμως, άγνωστος ή άγνωστοι δράστες άνοιξαν το λεωφορείο που τους μετέφερε και έκλεψαν όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν μέσα στο μεγάλο όχημα.
 
«Το περιστατικό έγινε χτες το απόγευμα (σ.σ. Τετάρτη). Πήραν χρήματα, tablet, κλειδιά και εξαφανίστηκαν. Όταν γύρισαν στο λεωφορείο, είδαν τις πόρτες τους παραβιασμένες. Πρόκειται για συνολικά περίπου 60 άτομα μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο κ. Καπαρουνάκης.
 
Ο ίδιος τόνισε ότι από εκείνη τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς «ήταν μια ευχάριστη και δημιουργική εκδρομή για τα παιδιά που όμως αμαυρώθηκε από αυτό το περιστατικό.».
 
Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα, με τους αστυνομικούς να διενεργούν έρευνες ώστε να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες που προχώρησαν σ’ αυτή την πράξη και έκλεψαν από το πάρκινγκ του ζωολογικού πάρκου τα αντικείμενα των μικρών παιδιών και των συνοδών τους.
 
Να σημειωθεί ότι ήταν μια μονοήμερη εκδρομή. Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης τη Βουλή των Ελλήνων, στη συνέχεια πήγαν στο ζωολογικό κήπο και σήμερα το πρωί γύρισαν περιμένοντας με αγωνία μία εξέλιξη μετά τη δυσάρεστη τροπή που πήρε η εκδρομή τους.
 
(φωτογραφία αρχείου)
neakriti.gr