Έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο Λασίθι με την Μ. Σαπουντζάκη από τον Άγιο Νικόλαο

10:26 π.μ. - Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023
10:04 π.μ. - Δευ, 10/26/2023
Image: Έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο Λασίθι με την Μ. Σαπουντζάκη από τον Άγιο Νικόλαο

Ο Γ. Καλλιντέρης στον Ηχώ 99,8 για το ψηφοδέλτιο και τις πολιτικές εξελίξεις

Ανακοινώθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τα ονόματα που θα διαμορφώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Και επίσημα λοιπόν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στο νομό Λασιθίου είναι οι:

  • Μανόλης Θραψανιώτης, νυν βουλευτής
  • Μανόλης Καλαϊτζάκης, δικηγόρος,
  • Πελαγία Πετράκη, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου
  • Μαρία Σαπουντζάκη, ξενοδοχοϋπάλληλος

Ο κ. Γιώργος Καλλιντέρης από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο ενώ στη συνέχεια σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως η ακρίβεια, τα προβλήματα στην παιδεία και την υγεία, υποστηρίζοντας οτι οι πολιτικές της Ν.Δ. είναι καταστροφικές.

Αναφέρθηκε και στην προσχώρηση ανθρώπων στον ΣΥΡΙΖΑ από άλλους πολιτικούς χώρους όπως αυτή του Ευάγγελου Αντώναρου ή την ενδεχόμενη προσχώρηση του Γ. Κουράκη πρώην Δήμαρχο Ηρακλείου και νυν πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης σχολιάζοντας ότι, ζούμε σε μία έκρυθμη πολιτική κατάσταση για τη χώρα μας. Μόνο η κυβέρνηση και τα συστημικά μέσα θεωρούν ότι είμαστε σε μια ομαλή λειτουργία. Έχουμε το θέμα των υποκλοπών, έχουμε μεθοδεύσεις συγκάλυψης στην τραγωδία στα Τέμπη και τόσα άλλα σοβαρά και καίρια ζητήματα, όπως οι πλειστηριασμοί, τα funds, τον πτωχευτικό νόμο για να ξεπουλήσει η ΝΔ τα σπίτια του κόσμου κ.α. Η λειτουργία των θεσμών περνά κρίση. Η αντίδραση σε αυτό συσπειρώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό βλέπουμε προσεγγίσεις και από άλλους πολιτικούς χώρους. Για αυτό και η προσέγγιση του Ευάγγελου Αντώναρου στον ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλων ανθρώπων από άλλους πολιτικούς χώρους. Όλο αυτό είναι χαρακτηριστικό της κρίσης που περνά το πολιτικό μας σύστημα, σημείωσε.

Ο κ. Καλλιντέρης ανέλυσε στη συνέχεια την πρότασή του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της πρώτης κατοικίας λέγοντας ότι εάν ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί, θα καταργηθεί ο πτωχευτικός νόμος, θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί για πρώτη κατοικία, για επαγγελματικούς χώρους, για αγροτική γη για τους κατ΄ επάγγελμα αγρότες.