Έκλεβε τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και τα πουλούσε στο internet! (φωτο)

7:39 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
07:03 μ.μ. - Πέμ, 23/39/2017
Image: Έκλεβε τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και τα πουλούσε στο internet! (φωτο)

Απύθμενο θράσος είχε ένας 41χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, έκλεβε τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα και τα πουλούσε στο internet!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, και αφορούν σε δύο υποθέσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν σε περιοχές των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου.


 
Ειδικότερα,στις 09-10.03.2017 σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, άγνωστος δράστης αφαίρεσε από αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, διάφορα γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία (σκαπτικό μηχάνημα, θεριστικό μηχάνημα, ηλεκτροσυγκόλληση, κομπρεσέρ αέρος, 2 πλυστικά μηχανήματα κ.α.) συνολικής χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ.


 
Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος διέπραξε τη παραπάνω κλοπή και στη συνέχεια διέθεσε προς πώληση μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, μέσω διαδικτύου.


 
Σε ραντεβού που έγινε με τον 41χρονο προχθές (21.03.2017) το πρωί, προκειμένου να πουλήσει ένα από τα γεωργικά μηχανήματα,  αυτό αναγνωρίστηκε από τον παθόντα και ο 41χρονος φόρεσε χειροπέδες. 
Σε έρευνες που έγιναν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάμπης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου σε σπίτια που διατηρεί ο 41χρονος σε περιοχές των Δήμων Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
2 γεωργικοί ελκυστήρες (τρακτέρ),
2 αλυσοπρίονα,
3 ηλεκτρικά τριβεία,
σκαπτικό μηχάνημα (φρέζα)
ηλεκτροσυγκόλληση,
πλυστικό μηχάνημα,
χορτοκοπτικό μηχάνημα,
ελαιοραβδιστικό,
μια κάννη πολεμικού τυφεκίου.
 
​Μέρος των παραπάνω αντικειμένων αναγνωρίστηκε από τον 40χρονο και του αποδόθηκαν.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο 41χρονος κατά το χρονικό διάστημα 27-29.01.2017  είχε διαπράξει ακόμα μια κλοπή από χωράφια ιδιοκτησίας 66χρονου σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, αφαιρώντας σκαπτικό μηχάνημα (φρέζα) το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του, αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
 
Πηγή: ekriti.gr