Έκκληση Α. Μαμαντόπουλου για τις τσάντες της χαράς του ΕΕΣ

1:03 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016
01:12 μ.μ. - Τετ, 21/03/2016
Image: Έκκληση Α. Μαμαντόπουλου για τις τσάντες της χαράς του ΕΕΣ

Δεν επαρκούν για να διανεμηθούν σε όλους όσοι έχουν ανάγκη

Περιορισμένη η ανταπόκριση στην τσάντα της χαράς που διανέμεται από τον ΕΕΣ παράρτημα Ιεράπετρας με τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο να δηλώνει στον ΗΧΩ ότι χρειάζεται να συγκεντρωθούν περισσότερα τρόφιμα για να διανεμηθούν στις 200 και πλέον οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μεταξύ αυτών που έχουν προσφέρει είναι η περυσινή νικητήρια ομάδα του κρυμμένου θησαυρού « η Πετροπέρδικα » το σχολείο Φερμων,  το 4ο νηπιαγωγείο, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το κατάστημα Πολυάννα, η τράπεζα Πειραιώς , το Ειδικό Σχολείο . Πιστεύουμε ότι έστω και με κάποια καθυστέρηση ότι θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις τσάντες , ίσως να είναι λιγότερα τα προϊόντα αλλά θα είμαστε και φέτος κοντά σε εκείνους που μας χρειάζονται, σημείωσε ο κ. Μαμαντόπουλος 
 
 
Η Ανακοίνωση του ΕΕΣ Ιεράπετρας :
Αγαπητοί συνδημότες
 
Απευθυνόμαστε και φέτος σε σας για να υλοποιήσουμε μαζί, με την ίδια όμορφη  ανθρωπιστική διάθεση, «την Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς».
 
Πρόκειται για μια πανδημοτική προσπάθεια που καθιερώθηκε σαν θεσμός από το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, για να μην υπάρξουν στον τόπο μας άνθρωποι που θα στερηθούν τις μέρες των εορτών τα στοιχειώδη είδη διατροφής.
 
Άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα  που υποδεικνύονται από τις Ενορίες, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ιεράπετρας και τον Σύλλογο με Αναπηρίες, θα γευτούν την αγάπη και την κοινωνική σας ευαισθησία με την χειρονομία σας αυτή.
 
Επειδή θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή σας στην όμορφη αυτή ιδέα, σας παραθέτουμε κατάλογο των ειδών που πρέπει να περιέχουν οι τσάντες που θα ετοιμάσετε. (Μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε στην τσάντα φάκελο με τις δικές σας ευχές, χωρίς όμως να έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε σε ποια οικογένεια θα διατεθεί):  2 κιλά κρέας (υπάρχουν καταψύκτες για την φύλαξη έως την ημέρα της διανομής), 2 κιλά ρύζι, 2 κιλά ζάχαρη, 1 κιλό φασόλια,  2 κιλά αλεύρι,  2 φακελάκια καφέ, 5 κουτιά γάλα εβαπορέ,  4 πακέτα μακαρόνια, ένα παιγνίδι προαιρετικά. (Η τοποθέτηση παιγνιδιού στην τσάντα υποδεικνύει την επιθυμία σας να διατεθεί η τσάντα σε οικογένεια με παιδιά).
 
Επίσης, κατά την επιθυμία σας, μπορείτε να φέρετε κάποια τα παραπάνω είδη, ή μόνο κρέας ή ολόκληρη τσάντα.
 
Οι τσάντες μπορούν να παραλαμβάνονται καθημερινά στο οίκημα του Ερυθρού Σταυρού ώρες γραφείου ή  μετά από τηλεφώνημα σας στο 28420 – 25466, οπότε Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα περνάνε από τον τόπο εργασίας σας για την παραλαβή.
 
Η διανομή στις άπορες οικογένειες θα ξεκινήσει Αύριο 21-12-2016 .
 
Ας προσπαθήσουμε και φέτος για την επιτυχία του θεσμού της «Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς» όπως και τα προηγούμενα χρόνια.
 
Η επιτυχία θα προσφέρει πραγματική χαρά σε όλους:
 
Σε εκείνους που την προσμένουν και σε εκείνους που την προσφέρουν.
 
Ευχόμαστε σε σας και την οικογένεια σας ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ.
 
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
 
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ, ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ