Έκκληση δημοτών Ιεράπετρας για την επικινδυνότητα της οδού Κατράκη

11:32 π.μ. - Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Τετ, 24/32/2020
Image: Έκκληση δημοτών Ιεράπετρας για την επικινδυνότητα της οδού Κατράκη

Η Αλίκη Ξανθάκη Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Β Γυμνασίου Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8

Η οδός Εμμανουήλ Κατράκη, παράλληλη της περιφερειακής οδού Κύπρου, που ξεκινά από την οδό Οδυσσέα Ελύτη και καταλήγει στην έξοδο της πόλης προς Γρά Λυγιά, είναι ένας δρόμος πλάτους, που κυμαίνεται από έξι ως δυόμιση μέτρων περίπου, καθώς υπάρχει μια απαλλοτριωμένη οικία στην μία πλευρά, που κόβει στο μισό το εύρος του δρόμου. Λειτουργεί ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης, με ποδηλατόδρομο από τη μεριά των γηπέδων και στερείται πεζοδρομίου και από τις δύο πλευρές.

hxonews

Ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται καθημερινά από τους μαθητές των Λυκείων που βρίσκονται κοντά, αλλά και άλλων σχολείων της περιοχής, ειδικά του 2ου Γυμνασίου και 1ου Δημοτικού, αλλά και από τα συνοδευόμενα από τους γονείς τους νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Ιεράπετρας. Υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, αλλά χρησιμοποιείται όλες τις ώρες μέχρι πολύ αργά τη νύχτα, από παιδιά και ενήλικες που αθλούνται στο Μισεδάκειο Γήπεδο ποδοσφαίρου, στα Δημοτικά Γήπεδα Τένις, σε Ποδοσφαιρικές ακαδημίες, σχολή χορού και στο Βουζουνεράκειο Στάδιο. Ο δρόμος επιβαρύνεται επίσης από τη χρήση του ως είσοδος και έξοδος στο δημοτικό πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στο 2ο Νηπιαγωγείο.

hxonews

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επικίνδυνων περιστατικών και διενέξεων ανάμεσα σε πεζούς, μαθητές και μη, που κινούνται αναγκαστικά στο οδόστρωμα, οδηγούς Ι.Χ. και φορτηγών, ποδηλατών και μοτοσικλετιστές.

hxonews

Εφιστούμε την προσοχή σε κάθε αρμόδιο για την μεγάλη επικινδυνότητα του δρόμου, λόγω της έλλειψης πεζοδρομίου, του μικρού πλάτους του δρόμου και του ελλιπούς φωτισμού του. Τονίζουμε επίσης, ότι δεν υπάρχει στην περιοχή μέριμνα για απορροή των υδάτων και σε περίπτωση βροχής, ο συγκεκριμένος δρόμος συγκεντρώνει νερά από όλη την γύρω ανυψωμένη περιοχή και γίνεται πρακτικά αδιάβατος.

hxonews

Έχουμε λάβει πολλές υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για πεζοδρόμηση όλης της οδού, για δημιουργία πεζοδρομίου, για μετατροπή του σε ήπιας κυκλοφορίας. Τίποτα από αυτά δεν έχει υλοποιηθεί και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Ζητάμε να φροντίσετε άμεσα για την δημιουργία πεζοδρομίων στο δρόμο αυτό, τουλάχιστον στην μία πλευρά του, για τον επαρκή φωτισμό του δρόμου και την κυκλοφοριακή ρύθμισή του, ώστε να είναι ασφαλής για τους μαθητές που τον χρησιμοποιούν και κάθε δημότη-κάτοικο της περιοχής.

Ακολουθούν Υπογραφές

Ακολουθεί συνέντευξη κας Αλίκης Ξανθάκη Προέδρου του Συλλόγου Γονέων Β Γυμνασίου Ιεράπετρας: