Εκδήλωση της ΟΚΔΕ για τις Ευρωεκλογές στην Ιεράπετρα

2:24 μ.μ. - Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019
02:07 μ.μ. - Παρ, 05/24/2019
Image: Εκδήλωση της ΟΚΔΕ για τις Ευρωεκλογές στην Ιεράπετρα

Σάββατο 11 Μαΐου στις 18:30 Μικρή Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη

Σάββατο 11 Μαΐου στις 18:30 Μικρή Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (1ος όροφος)
 
    
Ομιλητές:
    
Μαρία Κτιστάκη
    
Βαγγέλης Κιτσώνης 

97

 
Η ΟΚΔΕ, μαρξιστική επαναστατική οργάνωση που ανήκει στο ρεύμα του τροτσκισμού και της 4ης Διεθνούς, συμμετέχει αυτόνομα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.
Για να καταγγείλει και να αγωνιστεί ενάντια σε όλους αυτούς που οδήγησαν την οικονομία στην χρεοκοπία, επέβαλλαν τα Μνημόνια, ευθύνονται για την ανεργία και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, την καταστροφή των συστημάτων υγείας, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης. 
Για να καταγγείλει ιδιαίτερα τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη διάλυση του αντιμνημονιακού μπλοκ που είχε δημιουργηθεί στους αγώνες του 2010–12, για το 3ο Μνημόνιο Τέρας και τους αμέτρητους μνημονιακούς νόμους, για την περαιτέρω οικοδόμηση και ενίσχυση του μνημονιακού καθεστώτος και ενός Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των εργαζομένων, για την υποθήκευση του ελληνικού λαού στους δανειστές ιμπεριαλιστές ως υποτελή μιας Αποικίας Χρέους. 
Για να αναδείξει την πραγματική κατάσταση, την τεράστια κρίση της οικονομίας και του ελληνικού καπιταλισμού, που παρά την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των μνημονιακών, βαθαίνει. Να προειδοποιήσει για τη νέα, τεράστια επίθεση στους εργαζόμενους, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα οργιάσει μετά τις εκλογές:
Με ένα νέο κύμα ιδιωτικοποίησης και διάλυσης των δημόσιων υποδομών και κοινωνικών υπηρεσιών. Με την αρπαγή σπιτιών από τους τραπεζίτες και τα funds. Με το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, που γίνεται όλο και χειρότερο, παραδίδοντας τους εργαζόμενους γυμνούς στον δεσποτισμό του κεφαλαίου, μετατρέποντάς τους σε σύγχρονους δούλους.
Με τον τυχοδιωκτικό, επικίνδυνο, πολεμοκάπηλο εθνικισμό της ελληνικής αστικής τάξης που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό, να μας βάλει πρώτους στην υπηρεσία των σχεδίων ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ στην περιοχή, στήνοντας επιθετικούς «άξονες» με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα.
Με ένα ακόμα πιο ζοφερό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, με πυλώνες τα ΜΑΤ, μια αυτονομημένη δικαστική εξουσία, τις κρατικές συμμορίες και με εφεδρεία τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Με την έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, όχι μόνο από τους διάφορους ακροδεξιούς αλλά κυρίως από την κτηνώδη μεταχείριση των προσφύγων/μεταναστών με τη συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας. Με την προσπάθεια μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς μετατόπισης όλης της πολιτικής ζωής και στησίματος νέων αντιδραστικών πολιτικών μορφωμάτων.
Για να παλέψει ενάντια σε κάθε τεχνητό, κάλπικο δίλημμα για το ποιος είναι το «μικρότερο κακό». Να αναδείξει ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ κ.ά. έχουν κοινό πρόγραμμα και πολιτική, τα Μνημόνια και την επικίνδυνη πρόσδεση στους ιμπεριαλιστές. Ότι όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι χειρότερη, γιατί η κρίση χειροτερεύει.
Για να αναδείξει την ανάγκη να συγκρουστούμε με τον ζουρλομανδύα του Ευρώ, το τέρας της καπιταλιστικής/ιμπεριαλιστικής ΕΕ, τα δόγματα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και των «μεταρρυθμίσεων». Η ΕΕ βρίσκεται σε αποσύνθεση, που γεννάει μόνο αντεργατικές επιθέσεις, ασύλληπτες κοινωνικές ανισότητες, αντιδημοκρατική αναδίπλωση, καταστολή και πολιτικά πραξικοπήματα, ρατσισμό, άνοδο της ακροδεξιάς, εστίες συγκρούσεων, κίνδυνο νέων πολέμων. Μόνη διέξοδος είναι ο συντονισμός και η κοινή πάλη των εργατικών και λαϊκών αγώνων σε όλη την Ευρώπη, για την έξοδο της χώρας μας από Ευρώ/ΕΕ, για τη διάλυση της αντιδραστικής ΕΕ, για μια Ευρώπη ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, Σοσιαλιστική.
Για να αναδείξει και να υπερασπίσει τους αγώνες των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, τη μόνη διέξοδο, ενάντια σε κάθε ηττοπάθεια και αυταπάτη. 
Για να δείξει ότι η ρίζα του κακού είναι η κρίση του ίδιου του καπιταλισμού, η λογική και το σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, ο ανταγωνισμός, το κέρδος, η ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Αυτά είναι που γεννάνε τρομακτικές απειλές για το μέλλον της ανθρωπότητας από τους εξοπλισμούς, τα πυρηνικά, την οικολογική καταστροφή. Η μοναδική διέξοδος βρίσκεται στη ρήξη με το σύστημα, στην επαναστατική ανατροπή, στην εγκαθίδρυση της εξουσίας των εργαζόμενων μαζών, μιας Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας.
Για να αναδείξει την ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι αγωνιστές του κινήματος να κάνουμε μια τομή στη λογική και την πρακτική μας. Να προβάλλει μια συγκροτημένη επαναστατική πολιτική, που να ανταποκρίνεται πραγματικά στην τεράστια κρισιμότητα της περιόδου:
Μια ενωτική πολιτική, όχι σε εκλογικίστικη βάση, αλλά με σύνθημα Ενότητα στους Αγώνες, Αγώνας για την Ενότητα, που είναι πρωταρχικός όρος για την Ανασυγκρότηση–Ανασύνθεση του Εργατικού Κινήματος.
Ένα ριζοσπαστικό, ταξικό Πρόγραμμα Σωτηρίας. Ένα πραγματικό Μεταβατικό Πρόγραμμα, για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από Ευρώ/ΕΕ/ΝΑΤΟ, τις εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο στην οικονομία. Για την ενότητα και αυτοοργάνωση των εργαζομένων, ώστε να προετοιμαστεί πραγματικά μια νικηφόρα σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα και το αστικό κράτος. Με αποκορύφωμα μια άλλη δομή εξουσίας, μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, μέσα από την κινητοποίηση και τους αγώνες των μαζών, που θα ανοίξει τον δρόμο στη μόνη εναλλακτική, το Σοσιαλισμό.
Η συμμετοχή της ΟΚΔΕ στις εκλογές είναι μια συνέχεια της καθημερινής πάλης της, με τα κείμενα, τις αναλύσεις, την πρακτική, τους αγώνες της. Το ψηφοδέλτιο της ΟΚΔΕ δεν έχει καμία σχέση με τους επαγγελματίες και τα τζάκια της πολιτικής. Σ’ αυτό συμμετέχουν εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι συνδικαλιστές και αγωνιστές, με σημαντική δράση στα κινήματα και τους αγώνες – και ιδιαίτερα από το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι, που βιώνει το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, που μένει στην αφάνεια από τα ΜΜΕ, την «επίσημη» πολιτική, την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, τους ρεφορμιστές. Είναι μια χρήσιμη επιλογή για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, για τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που αναζητούν διέξοδο στη σημερινή κατάσταση. Ενίσχυση της ΟΚΔΕ σημαίνει ενίσχυση της επαναστατικής πολιτικής, των δυνατοτήτων για μια συνολικά άλλη πορεία στο κίνημα και την Αριστερά, για έναν Σοσιαλισμό που δεν θα έχει σχέση με τις σταλινικές δικτατορίες.
 
Οι υποψήφιοι της ΟΚΔΕ στις ευρωεκλογές
ΑΣΛΑΝΙΔΗ ΑΝΝΑ, Τηλεφωνήτρια, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE, Αθήνα
ΓΑΤΣΟΥ ΔΑΝΑΗ, Φοιτήτρια, μέλος ΔΣ Συλλόγου Φοιτητών Πληροφορικής ΑΠΘ, Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, Θεσσαλονίκη
ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Μηχανολόγος μηχανικός στη Βιομηχανία, Αθήνα
ΕΡΗΜΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Ιδιωτική υπάλληλος, Αθήνα
ΖΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εργαζόμενος φαρμακοποιός, Ιωάννινα
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ, Ηλεκτρολόγος μηχανικός στις Τηλεπικοινωνίες, μέλος ΔΣ Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων VODAFONE–WIND–VICTUS, Αθήνα
ΚΑΝΤΖΕΛΗ ΡΙΑ, Καθηγήτρια αγγλικών – Εργαζόμενη στα φροντιστήρια, Ιωάννινα
ΚΕΦΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, Eργαζόμενος στον Επισιτισμό, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και του ΔΣ Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων σε Επισιτιστικές–Τουριστικές Επιχειρήσεις, Θεσσαλονίκη
ΚΙΤΣΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος της Επιτροπής Αποκατάστασης της Μνήμης του Παντελή Πουλιόπουλου, Αθήνα
ΚΟΤΟΥΔΗ ΚΙΚΗ, Εργαζόμενη σε Tεχνική εταιρία, Αντεπίθεση των Εργαζομένων, Θεσσαλονίκη
ΚΟΥΡΙΛΑΣ ΜΗΝΑΣ, Eργαζόμενος στον Επισιτισμό, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη
ΚΟΥΤΑΛΑΚΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, Eργαζόμενη στον Επισιτισμό, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και του ΔΣ Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων σε Επισιτιστικές–Τουριστικές Επιχειρήσεις, Θεσσαλονίκη
ΚΤΕΝΑΣ ΝΙΚΟΣ, Eργαζόμενος στον Επισιτισμό, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών, Θεσσαλονίκη
ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, Ιδιωτική εκπαιδευτικός – Μεταφράστρια, Ιεράπετρα Κρήτης
ΛΑΧΑΝΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, Συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών, Θεσσαλονίκη
ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Εμποροϋπάλληλος στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, Αντεπίθεση στο Εμπόριο, Αθήνα
ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΜΑ ΠΑΟΥΛΙΝ, Βιομηχανικός εργάτης, Αθήνα
ΜΠΡΕΝΤΑΣ ΑΛΕΞΗΣ, διδακτορικός φοιτητής Χημικού, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΦΡΟΝΗΣ, Εκδόσεις Εργατική Πάλη, Αθήνα
ΠΡΙΦΤΗ ΤΖΕΝΗ, Eμποροϋπάλληλος – Φοιτήτρια ΣΕΥΠ, Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, Αθήνα
ΣΜΥΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Εργαζόμενος στα Φροντιστήρια, μέλος ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης