Εκδήλωση σήμερα της ΛΑΕ Λασιθίου για το 3ο μνημόνιο

9:15 π.μ. - Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016
09:02 π.μ. - Τετ, 17/15/2016
Image: Εκδήλωση σήμερα της ΛΑΕ Λασιθίου για το 3ο μνημόνιο

Εκδήλωση της ΛΑΕ Λασιθίου με θέμα «Το 3ο μνημόνιο, οι συνέπειες και η πρόταση της ΛΑΕ για διέξοδο» σήμερα Τετάρτη 17/2/2016 και ώρα 19.30 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα.

Η κυβέρνηση προωθεί την τελευταία φάση των μνημονιακών απαιτήσεων του κουαρτέτου (πρώην τρόικα) για την κατεδάφιση των κοινωνικών και λαϊκών κατακτήσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Έξι χρόνια τώρα οι πολιτικές που εφαρμόζονται οδηγούν στην καταστροφή. Τώρα είναι η ώρα να ενταθούν οι αγώνες για να τους σταματήσουμε γιατί αλλιώς δεν θα σταματήσουν. Η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική και όχι άλλες κυβερνήσεις που όμως εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Η χώρα χρειάζεται οικονομική ανάπτυξη που να στηρίζεται στις ανάγκες του λαού της και όχι των δανειστών και γενικά των μεγάλων συμφερόντων. Χρειάζεται λαϊκές επενδύσεις και όχι ξεπούλημα στους δήθεν επενδυτές που θα έρθουν από το εξωτερικό σαν από μηχανής θεοί. Χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση και όχι καταστροφή του τελευταίου παραγωγικού κλάδου. Παραγωγική ανασυγκρότηση δεν γίνεται χωρίς ενίσχυση του αγροτικού τομέα και τα τελευταία μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό οδηγούν την αγροτική παραγωγή σε παραπέρα συρρίκνωση.
Σήμερα δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα. Για να σταματήσουμε τις καταστροφικές πολιτικές και στη συνέχεια να συζητήσουμε για τις πραγματικές πολιτικές που θα δώσουν την διέξοδο στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει οι σαραντάχρονες πελατειακές πολιτικές που εξυπηρετούσαν ένα φαύλο οικονομικό καθεστώς που ακούει στο όνομα καπιταλισμός και τις εξάχρονες καταστροφικές πολιτικές που μας επιβλήθηκαν δήθεν για θεραπεία των στρεβλώσεων του παρελθόντος. Διέξοδος όμως δεν υπάρχει όσο εφαρμόζουμε τις συνταγές του κουαρτέτου, όσο δεσμευόμαστε από συνθήκες νομισματικής εξάρτησης (Ευρώ) που εξυπηρετούν συμφέροντα ισχυρών κρατών όπως η Γερμανία κα δεν υπάρχει δυστυχώς ούτε με την συμμετοχή μας σε υπερεθνικούς οργανισμούς που ελέγχονται απόλυτα από τους ισχυρούς όπως ΕΕ.