Εκδήλωση - Τελετής Παράδοσης του Μνημείου Μικρασιατών στην Ιεράπετρα

10:19 π.μ. - Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023
10:01 π.μ. - Πέμ, 26/19/2023
Image: Εκδήλωση - Τελετής Παράδοσης του Μνημείου Μικρασιατών στην Ιεράπετρα

Στις 29 Ιανουαρίου

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την Πρόεδρο του Συλλόγου Μκρασιατών Ιεράπετρας, κ. Ευτυχία Μαρινάκη, προκειμένου να συζητήσουν για την τελετή παράδοσης του μαρμάρινου μνημείου, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 4 μ.μ στην Πλατεία των Μικρασιατών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Μετά το πέρα της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή έπειτα και από την τοποθέτηση του μνημείου είναι πλέον στην ευχάριστη θέση να παραδώσει στους δημότες έναν ολοκληρωμένο χώρο τιμής των Μικρασιατών, που αποτελούσε εξ αρχής κομμάτι του σχεδιασμού μας.

Έπειτα και από τη διαμόρφωση της πλατείας και την ονοματοδοσία της σε Πλατεία Μικρασιατών το μαρμάρινο αυτό μνημείο ενισχύει το φόρο τιμής στον ξεριζωμένο Μικρασιάτη που τίμησε τα εδάφη του Δήμου μας.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών, κ. Ευτυχία Μαρινάκη, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την άριστη συνεργασία μας και την από κοινού προσπάθειά μας να διατηρήσουμε αλησμόνητα στη μνήμη των νεότερων όλα όσα μας κληροδότησαν οι Μικρασιατές και καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί στην τελετή παράδοσης του μνημείου των Μικρασιατών τιμώντας τους με την παρουσία του»