Eκδήλωση για «Νέες τεχνολογίες & καινοτομίες βιώσιμης ενέργειας» από την Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

9:05 μ.μ. - Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020
09:07 μ.μ. - Δευ, 27/05/2020
Image: Eκδήλωση για «Νέες τεχνολογίες & καινοτομίες βιώσιμης ενέργειας» από την Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, υποδέχεται στην Ιεράπετρα τον συντοπίτη Ευάγγελο Φραγκιαδάκη

Η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας συνεχίζει ακάθεκτη να προσφέρει ενημέρωση στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία σχετικά με τις βιομηχανικές ΑΠΕ.

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, υποδέχεται στην Ιεράπετρα τον συντοπίτη Ευάγγελο Φραγκιαδάκη, Διδάκτορα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια και υπεύθυνο διοργάνωσης παγκόσμιων συνεδρίων για την Ενέργεια, σε μια παρουσίαση των νέων τεχνολογιών και καινοτομιών στην βιώσιμη ενέργεια.

Η απάντηση στις τεχνολογικά ξεπερασμένες μεθόδους παραγωγής «πράσινης» ενέργειας που παράλογα αλλά εντελώς σκόπιμα προωθούνται στην Ελλάδα.

Καλούμε τα μέλη της Επιτροπής, όλους τους Συμπολίτες, Φορείς και Συλλογικότητες να παραβρεθούν στην παρουσίαση αυτή την Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα B.I.C. ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (πίσω από τα γραφεία της Μητρόπολης).

Λίγα λόγια για τον κ. Ευάγγελο Φραγκιαδάκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μύρτος, Ιεράπετρας. Το 1973, αντίθετος με την κυβέρνηση της δικτατορίας, έφυγε από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, όπου και του δόθηκε πολιτικό άσυλο.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκελευ (PhD -1982) με πολλές τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες – «Honor Student Society» κλπ.

Από το 1997 έως το 2012 ίδρυσε και διηύθυνε το Κέντρο Καινοτομίας, ITHAKA, στην Ολλανδία με σκοπό την προώθηση των θετικών επιστημών με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας των μαθηματικών και γενικά των θετικών επιστημών .

Σήμερα ασχολείται με την οργάνωση του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου για την Ενέργεια (2017 Amsterdam – 2018 Κοπεγχάγη, 2019, Παρίσι ,2020, Βερολίνο), οπού μεταξύ άλλων παρουσιάζονται 150 νέες αξιόλογες καινοτομίες και τεχνολογίες στη βιώσιμη ενέργεια!

Έχει συνεργαστεί με αρκετές διεθνείς προσωπικότητες και εκπαιδευτικά ιδρύματα στον τομέα της επιστήμης και πολιτικής – και συγκεκριμένα για την Βιώσιμη Ενέργεια και το περιβάλλον κλπ. – όπως οι Νομπελίστες: Steven Chu/Stanford, Eric Maskin/MIT, George Smoot/ Berkeley, Douglas Osherof/ Stanford, καθώς επίσης με την Mary Robinson Πρόεδρο της Ιρλανδίας, τον Υπουργό Ενέργειας ΗΠΑ Steven Chu, Bill Wiehl, Energy Cezar of Google, Facebook.

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας