Εκδήλωση για την ίωση της καστανής ρυτίδωσης προγραμματίζει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

12:15 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
12:08 μ.μ. - Δευ, 03/15/2020
Image: Εκδήλωση για την ίωση της καστανής ρυτίδωσης προγραμματίζει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Ο πρόεδρος Γ. Γαϊτάνης στον Ηχώ 99,8

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας θίγει το φλέγον ζήτημα των οικονομικών ενισχύσεων στις καλλιέργειες κηπευτικών θερμοκηπίου, που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορωνοϊού. Επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «πολλοί αγρότες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν καν ένα μέρος των περσινών εξόδων της καλλιέργειας, πόσο μάλλον να μπορέσουν να ξεκινήσουν νέα και πόσο απίθανο είναι τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων να μπορέσουν να αντέξουν αυτό το βάρος. Δεν χωράει πλέον καμία άλλη παράταση σε διαβουλεύσεις, αναλύσεις και παραμετροποίησεις των αναγκών των αγροτών για αυτό το θέμα.

Δώστε ένα τέλος στην αγωνία χιλιάδων αγροτών, όπου 1 μήνα πριν την έναρξη της καλλιέργειας τους, ζουν σε ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον.

Δώστε μια ξεκάθαρη απάντηση για την πρόθεση και την σαφή δέσμευση σας να υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση στον τομέα των θερμοκηπιακών κηπευτικών.

Δώστε μια ουσιαστική ελπίδα και στήριξη στους αγρότες μας, για να συνεχίσουν με την σειρά τους να ανταποδίδουν τα μέγιστα στην τοπική και εθνική οικονομία, όπως το κάνουν τόσα χρόνια», καταλήγει η επιστολή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή την επιστολή λέγοντας πως στόχος είναι η ενίσχυση των παραγωγών και γίνεται προσπάθεια για μια απευθείας συνάντηση με τον Υπουργό. Κρίνεται μάλιστα χρήσιμο και αναγκαίο να έρθει ο κ. Βορίδης στην Ιεράπετρα και να δει από κοντά την κατάσταση και την αγωνία των αγροτών.

Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στη συνέχεια και στη συνάντηση που είχε πρόσφατα ο σύλλογος με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη τον οποίο ενημέρωσαν για θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα ενημέρωσης των παραγωγών για την ίωση της καστανής ρυτίδωσης και στην κατεύθυνση αυτή προγραμματίζονται σχετικές δράσεις το επόμενο διάστημα όταν οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού το επιτρέψουν.