Εισφορές αγροτών Ιανουαρίου υπολογίζονται με νέο νόμο και πληρώνονται μέχρι 12/3

1:21 μ.μ. - Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
01:02 μ.μ. - Τρί, 18/21/2020
Image: Εισφορές αγροτών Ιανουαρίου υπολογίζονται με νέο νόμο και πληρώνονται μέχρι 12/3

Στη Βουλή κατατίθεται το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η πλήρη αποσύνδεση του εισοδήματος από τις εισφορές

Στη Βουλή κατατίθεται το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η πλήρη αποσύνδεση του εισοδήματος από τις εισφορές.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι εισφορές Ιανουαρίου των αγροτών, θα υπολογιστούν και θα πληρωθούν με το νέο σύστημα. Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει για μία και μοναδική φορά, μέχρι τις 12 Μαρτίου. Ήδη, ο e-ΕΦΚΑ ετοιμάζει τα σχετικά ειδοποιητήρια, που θα σταλούν, μετά την ψήφιση του νόμου. 

Επίσης όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, «η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στηρίζει τους συνταξιούχους που θέλουν να συνεχίσουν νόμιμα να εργάζονται. Ειδικά, οι πολύτεκνοι και γεωργοί συνταξιούχοι προστατεύονται απόλυτα, καθώς θα απολαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους. Όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι, εφόσον εργάζονται, θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους. 

Η διοικητική και οργανωτική ενοποίηση κάτω από την «ομπρέλα» του νέου e-ΕΦΚΑ θα οδηγήσει σε ταχύτερο χρόνο απονομής των συντάξεων, καθώς, μέχρι σήμερα, για την απονομή της κύριας, της επικουρικής και του εφάπαξ ενός ασφαλισμένου, χρειάζονταν τρεις διαφορετικοί υπάλληλοι από τρεις διαφορετικούς φορείς.  Μετά τη δημιουργία του e-ΕΦΚΑ, δημιουργούνται ενιαίοι ασφαλιστικοί φάκελοι. Ένας μόνο υπάλληλος θα απονέμει και τις τρεις συντάξεις».

Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή

agrotypos.gr