Έγκλημα στον Τσούτσουρα: Απολογείται σήμερα η φερόμενη δολοφόνος και σύντροφος του Γάλλου

8:39 π.μ. - Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019
08:07 π.μ. - Πέμ, 25/39/2019
Image: Έγκλημα στον Τσούτσουρα: Απολογείται σήμερα η φερόμενη δολοφόνος και σύντροφος του Γάλλου

Για ανθρωποκτονία με δόλο διώκεται η 44χρονη Γαλλομαροκινή, που φέρεται να σκότωσε τον σύντροφό της στον Τσούτσουρα

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της 44χρονης Γαλλομαροκινής, η οποία φέρεται να σκότωσε τον 56χρονο σύντροφό της με ένα... ψαλίδι, αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στην περιοχή του Τσούτσουρα, στις νότιες ακτές του νομού Ηρακλείου.
 
Η 44χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε χθες, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στα Δικαστήρια Ηρακλείου, προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Η φερόμενη δολοφόνος φαίνεται πάντως ότι δεν περίμενε επουδενί ότι θα συναντούσε μπροστά της το πλήθος των δημοσιογράφων, των φωτογράφων και των οπερατέρ που ανέμεναν την άφιξή της.
 
Εμφανώς θορυβημένη από τις κάμερες και τα φλας, η 44χρονη δίστασε αρχικά να εξέλθει του αστυνομικού οχήματος, το οποίο τη μετέφερε χθες στα Δικαστήρια Ηρακλείου από την πλευρά της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη.
 
Τελικά, η Γαλλομαροκινή γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο με τη συνοδεία γυναίκας αστυνομικού και οδηγήθηκε τάχιστα στο γραφείο του εισαγγελέα.
 
Αξίζει να τονιστεί ότι η 44χρονη δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης. Όπως προβλέπει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις, οι Αρχές επρόκειτο να της διορίσουν αυτεπάγγελτα συνήγορο υπεράσπισης, που θα προέρχεται από τη σχετική λίστα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.
 
Εμφανώς “χαμένη”, η κατηγορούμενη είχε στο πλάι της μόνο μια διερμηνέα, καθώς δε γνωρίζει Ελληνικά.
 
Ο εισαγγελέας άσκησε τελικά σε βάρος της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο. Κατόπιν, την παρέπεμψε ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί για την κακουργηματική πράξη που της αποδίδεται.
 
Εντούτοις, όπως προβλέπεται από τον νόμο, η 44χρονη γυναίκα ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να της διοριστεί συνήγορος υπεράσπισης. Μετά την προθεσμία που έλαβε, η κατηγορούμενη θα οδηγηθεί εκ νέου στα Δικαστήρια για να απολογηθεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι.
 
Υπενθυμίζεται ότι το “φονικό όπλο” από το οποίο φέρεται να έχασε τη ζωή του ο άτυχος Γάλλος είναι ένα μικρό ψαλίδι. Όπως έγινε χθες γνωστό, το ψαλίδι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που μετέβησαν στο ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα, όπου έλαβε χώρα το αποτρόπαιο έγκλημα, μέσα στον κάδο απορριμμάτων, στο μπάνιο του δωματίου όπου διέμενε το ζευγάρι.
 
Θυμίζουμε ακόμη ότι ο 56χρονος εντοπίστηκε αιμόφυρτος στο εν λόγω δωμάτιο τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, με εμφανή τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Η πλειονότητα των τραυμάτων ήταν στον θώρακα.
 
Από την πρώτη στιγμή, η 44χρονη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στον ίδιο χώρο με τον σύντροφό της, ανέφερε στις Αρχές ότι ο 56χρονος αυτοτραυματίστηκε.
 
Ωστόσο, ο εν λόγω ισχυρισμός της αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερη καχυποψία από την Αστυνομία. Όταν, μάλιστα, και ο ιατροδικαστής, που προέβη σε αυτοψία, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τα τραύματα που έφερε ο αδικοχαμένος Γάλλος δε γίνεται να τα προκάλεσε ο ίδιος, τότε οι υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. για τη 44χρονη επιβεβαιώθηκαν.
 
Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στη σορό του 56χρονου, εντοπίστηκαν και τραύματα στα χέρια, τα οποία εκτιμάται ότι προκλήθηκαν στην προσπάθειά του να γλιτώσει...
 
Η μοιραία νύχτα, o καβγάς και οι άδειες φιάλες αλκοόλ
 
Η 44χρονη Γαλλομαροκινή είχε φτάσει στην Κρήτη πριν από μερικές ημέρες μαζί με τον 56χρονο σύντροφό της. Οι δυο τους διέμεναν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στον Τσούτσουρα, όπου ο τελευταίος βρήκε τραγικό τέλος τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.
 
Ήταν γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν ένοικοι του ξενοδοχείου άκουσαν φασαρία η οποία - όπως γρήγορα διαπιστώθηκε - προερχόταν από το δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά έγινε τηλεφώνημα στις Αρχές, οι οποίες ενημερώθηκαν για ένα ζευγάρι, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση μέθης. Ακολούθησε λίγο αργότερα και δεύτερο τηλεφώνημα, στο οποίο αναφερόταν ότι ο 56χρονος ήταν αιμόφυρτος.
 
Στο σημείο κατέφτασε τελικά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με γιατρό, ενώ στον Τσούτσουρα μετέβη και αστυνομική δύναμη. Όπως διαπιστώθηκε, ο 56χρονος άνδρας έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα. Άμεσα παρελήφθη από το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου. Ωστόσο, ήταν ήδη νεκρός.
 
Ακολούθησαν εξονυχιστικές έρευνες στο επίμαχο δωμάτιο. Τελικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν στον χώρο του μπάνιου ένα μικρό ψαλίδι, το οποίο φέρεται να ήταν κρυμμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ψαλίδι είχε σημάδια από αίμα, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για το φονικό όπλο το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου 56χρονου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο δωμάτιο φέρονται να εντοπίστηκαν και άδειες φιάλες αλκοόλ. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο δωμάτιο βρέθηκαν και παραισθησιογόνα χάπια. Όπως όλα δείχνουν, πριν το τραγικό συμβάν, αμφότεροι οι Γάλλοι φαίνεται ότι είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.
 
 
neakriti.gr