Έγκλημα Ασή Γωνιά: Γιατί ο 49χρονος σκότωσε τον αδερφό του;

1:02 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019
01:02 μ.μ. - Πέμ, 07/02/2019
Image: Έγκλημα Ασή Γωνιά: Γιατί ο 49χρονος σκότωσε τον αδερφό του;

Πυροβόλησε τον αδερφό του στο κεφάλι στην πλατεία του χωριού

Συγκλονισμένη είναι από χθες το μεσημέρι η τοπική κοινωνία της Κρήτης - και όχι μόνο - εξαιτίας της απίστευτης οικογενειακής τραγωδίας που σημειώθηκε στην Ασή Γωνιά, στον νομό Χανίων.
 
Aιτία κτηματικές διαφορές;
 
Νωρίς χθες το μεσημέρι, ένας ηλικιωμένος Κρητικός έπεφτε νεκρός, στην πλατεία του χωριού του, προκαλώντας σοκ στους ντόπιους: Δράστης του άγριου εγκλήματος είναι ο αδερφός του θύματος, ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον 72χρονο άνδρα - όπως όλα δείχνουν - για κτηματικές διαφορές. Ήταν νωρίς χθες το μεσημέρι, όταν ο αδικοχαμένος 72χρονος βρισκόταν στην πλατεία της Ασή Γωνιάς. Ο ηλικιωμένος καθόταν στη σκιά ενός πλατάνου, όταν τον πλησίασε ο αδερφός του, ηλικίας 49 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο αδέρφια λογομάχησαν έντονα. Κάποια στιγμή, ο νεότερος αδερφός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον 72χρονο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.
 
Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ άμεσα κλήθηκαν οι Αρχές. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον άτυχο άνδρα για να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Δυστυχώς, ωστόσο, για τον 72χρονο ήταν αργά, καθώς είχε ήδη ξεψυχήσει... 
Μετά το φονικό, ο φερόμενος αδερφοκτόνος εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή, η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε “ανθρωποκυνηγητό” προκειμένου ο φερόμενος δράστης να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έδρασε με ιδιαίτερη προσοχή, ενώ επισημαίνεται ότι στην περιοχή μετέβη και ο ίδιος ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης. 
Η άμεση κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε τάχιστα “καρπούς”: Περίπου στις 3 χθες το μεσημέρι, ο 49χρονος άνδρας συνελήφθη από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αποκορώνου Χανίων.
 
 
Κατόπιν, ο συλληφθείς οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στο αστυνομικό τμήμα, αφού νωρίτερα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε. Όπως είναι λογικό, ακολούθησε “έφοδος” των διωκτικών Αρχών και στο σπίτι του 49χρονου άνδρα. Εκεί, η Αστυνομία εντόπισε - και κατέσχεσε - κι ένα κυνηγετικό όπλο, καθώς και δεκάδες φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. 
Σημειώνεται ότι για το περιστατικό επρόκειτο να σχηματιστεί δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. Με την εν λόγω δικογραφία, ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί εντός της σημερινής ημέρας στον αρμόδιο εισαγγελέα, στο Ρέθυμνο, προκειμένου να του ασκηθούν ποινικές διώξεις. 
Την ίδια ώρα, η σορός του άτυχου 72χρονου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Ρεθύμνου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί επρόκειτο να διενεργηθεί η σχετική νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο κορμί του εκλιπόντος. Στο μεταξύ, η Ασή Γωνιά - αλλά και η ευρύτερη περιοχή - έχει βυθιστεί σε πένθος, με τους κατοίκους να είναι συγκλονισμένοι από το αιματηρό περιστατικό, που στοίχισε τη ζωή στον ηλικιωμένο συντοπίτη τους.
 
“Έφοδος” στο σπίτι του 49χρονου
 
Χθες το απόγευμα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό που βύθισε σε ανείπωτο πένθος την Ασή Γωνιά. Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται: «Συνελήφθη σήμερα (σ.σ. χθες) (01/07/2019) το μεσημέρι, σε περιοχή του δήμου Αποκορώνου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αποκορώνου, 49χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, που διαπράχθηκε σε βάρος 72χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, σήμερα (σ.σ. χθες) (01/07/2019) το μεσημέρι, ο 49χρονος και με τη χρήση όπλου πυροβόλησε τον 72χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας συνελήφθη ο 49χρονος, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι».
Εξάλλου, στη σχετική αστυνομική ανακοίνωση, που εκδόθηκε χθες, αναφέρεται ότι ακολούθησε έρευνα της Αστυνομίας στο σπίτι του φερόμενου δράστη. 
«Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του 49χρονου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
• Κυνηγητικό όπλο, 
• 160 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και 
• Δύο (2) μεταλλικά ελάσματα συγκράτησης φυσιγγίων. 
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου», αναφέρεται, εν κατακλείδι, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία.
 
 
neakriti.gr