Έγκλημα στις Μοίρες: Στη φυλακή ο 51χρονος - Ένταση όταν τον «φυγάδευσαν» αστυνομικοί

12:25 μ.μ. - Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
12:01 μ.μ. - Τρί, 21/25/2020
Image: Έγκλημα στις Μοίρες: Στη φυλακή ο 51χρονος - Ένταση όταν τον «φυγάδευσαν» αστυνομικοί

"Πως ζητάει ζητάει συγγνώμη για κάτι που λέει ότι δεν θυμάται" διερωτάται η οικογένεια

Προφυλακίστηκε ο 51χρονος που κατηγορείται για το έγκλημα στις Μοίρες και ο οποίος οδηγήθηκε νωρίτερα το πρωί για την απολογία του στον ανακριτή. Ωστόσο στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου για δεύτερη φορά επικράτησαν στιγμές έντασης καθώς στο σημείο βρίσκονταν συγγενείς του θύματος. Στο δικαστικό μέγαρο υπήρχε αστυνομική δύναμη καθώς υπενθυμίζεται ότι και την προηγούμενη φορά που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα συγγενείς του θύματος επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Τη στιγμή που δημοσιογράφοι και συγγενείς του θύματος περίμεναν τον 51χρονο δράστη από την πλαϊνή είσοδο όπου υπήρχε και αστυνομική δύναμη, τελικά ο φερόμενος δράστης «φυγαδεύτηκε» από την κεντρική είσοδο με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανδαιμόνιο. Οι συγγενείς του θύματος άρχισαν να κυνηγούν το δράστη και ακολούθησε ποδοβολητό μέχρι που οι αστυνομικοί κατάφεραν να απομακρύνουν τον 51χρονο. Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος υποστήριξε ότι είχε κενό μνήμης λόγω της επήρειας αλκοόλ.

«Πως ζητάει ζητάει συγγνώμη για κάτι που λέει ότι δεν θυμάται»

Όπως σημείωσε ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος «πως γίνεται να ζητάει ζητάει συγγνώμη για κάτι που λέει ότι δεν θυμάται. Καταλαβαίνουν όλοι και η κοινωνία ότι είχε απόλυτη συνείδηση».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έξω από το δικαστικό μέγαρο βρισκόταν ο εγγονός του άτυχου 17χρονου ο οποίος περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που βίωσε τη στιγμή των πυροβολισμών και υποστήριξε ότι ο 51χρονος «θα μας σκότωνε όλους» . Παράλληλα υπήρξε και μια νέα καταγγελία Ρωσίδας η οποία υποστήριξε ότι ο 51χρονος της είχε επιτεθεί και προσπάθησε να την χτυπήσει.

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για Ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος υποστήριξε ότι έχει κενό μνήμης λόγω της επήρειας αλκοόλ.

Το χρονικό του φονικού

Το βράδυ της Τετάρτης 15/1 ο φερόμενος δράστης, ο οποίος κατάγεται από τον Ζαρό και έχει ρακοκάζανο στις Μοίρες, πήγε μεθυσμένος στο σπίτι του 79χρονου – που ήταν σπιτονοικοκύρης της πρώην συζύγου του- εκεί όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης.

Του χτύπησε την πόρτα και το θύμα βγήκε έξω, ακολούθησε διαπληκτισμός και ο φερόμενος δράστης τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα ο Κώστας Χατζάκης να πέσει νεκρός.

neakriti.gr