Έγκλημα στις Μοίρες: Απολογείται για το φονικό ο 51χρονος

8:19 π.μ. - Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
08:01 π.μ. - Τρί, 21/19/2020
Image: Έγκλημα στις Μοίρες: Απολογείται για το φονικό ο 51χρονος

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγείται σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 51χρονος πρώην γυμναστής, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης “εκτέλεσε” τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη, στην είσοδο του σπιτιού του, στις Μοίρες Ηρακλείου.

Μετά την προθεσμία που είχε ζητήσει την περασμένη Παρασκευή για να προετοιμάσει την απολογία του, ο κατηγορούμενος αναμένεται να εμφανιστεί εκ νέου σήμερα στα Δικαστήρια και να παρουσιαστεί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του δράστη του φονικού προτάσσεται ο ισχυρισμός ότι ο 51χρονος δεν είχε συνείδηση του τι έκανε λόγω της επήρειας αλκοόλ.

«Είχε παντελή έλλειψη συνείδησης κατά τη στιγμή τελέσεως της αποδιδόμενης πράξεως. Δεν ήταν ικανός να αντιληφθεί και να διακρίνει το άδικο της πράξης του και να συμμορφωθεί λόγω ακριβώς της αρρώστιας του και της επήρειας του αλκοόλ», ανέφερε προ ημερών στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Γιώργος Κοκοσάλης.

Όπως μας μετέφερε τότε ο κ. Κοκοσάλης, ο πελάτης του είχε αναφέρει ότι «αν είχα συνειδητοποιήσει το τι είχα κάνει, θα είχα προφτάσει να αυτοκτονήσω. Ζητώ συγνώμη για την πράξη μου, όσο μπορεί αυτή η συγνώμη να ανακουφίσει τις ψυχές των ανθρώπων που άθελά μου πλήγωσα και κατέστρεψα».

Εξάλλου, ο κ. Κοκοσάλης είχε προσθέσει ότι ο εντολέας του είναι «άρρωστος», καθώς κι ότι κατάλαβε για πρώτη φορά ότι είχε σκοτώσει άνθρωπο όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Το χρονικό

Ο 51χρονος πρώην εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής μετέβη λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι όπου διαμένει η εν διαστάσει σύζυγός του, σε κεντρικό σημείο της κωμόπολης των Μοιρών. Μετά από σύντομη στιχομυθία με τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη και τη σύζυγό του, ο κατηγορούμενος άνοιξε “πυρ”, σκοτώνοντας ακαριαία τον ηλικιωμένο και τραυματίζοντας τη γυναίκα του στον ώμο. Ωστόσο, ο 51χρονος δε σταμάτησε εκεί, αφού συνέχισε να πυροβολεί στοχεύοντας το διαμέρισμα όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν οι ανήλικοι φίλοι του εγγονού τού θύματος.

«Εγκληματική συμπεριφορά πρωτόγνωρη στα ελληνικά ποινικά χρονικά»

Πάντως, ο εκ των δικηγόρων της οικογένειας Χατζάκη, Γιώργος Στειακάκης, μιλώντας στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” έκανε λόγο για «εγκληματική συμπεριφορά πρωτόγνωρη στα ελληνικά ποινικά χρονικά. Η αντίδραση της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι ανάλογη και για την τιμωρία του κατά συρροή δράστη και για την προστασία της κοινωνίας».

«Θα ζητήσουμε και σε αυτόν τον χρόνο και αργότερα στο ποινικό δικαστήριο την παραδειγματική τιμωρία ενός κατά συρροή δράστη, ο οποίος προσχεδιασμένα πήγε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ακόμη ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Χατζάκη, η οποία εξαρχής έχει αντιδράσει σφοδρότατα στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί κενού μνήμης κατά την τέλεση του εγκλήματος.

«Στις περιπτώσεις υπαίτιας μέθης, όπου ένας άνθρωπος πίνει και στη συνέχεια πηγαίνει και σκοτώνει, ή κάνει οποιοδήποτε άλλο έγκλημα και μετά επικαλείται μειωμένο καταλογισμό ή ακαταλόγιστο, ο ποινικός νομοθέτης δεν αφήνει περιθώρια στους δράστες να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», επισήμανε ο κ. Στειακάκης.

neakriti.gr