Έγκλημα στην Αλικαρνασσό: Σήμερα η κηδεία της 33χρονης και η απολογία του συζυγοκτόνου

9:57 π.μ. - Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019
09:12 π.μ. - Τρί, 24/57/2019
Image: Έγκλημα στην Αλικαρνασσό: Σήμερα η κηδεία της 33χρονης και η απολογία του συζυγοκτόνου

Θρήνος και οργή για την 33χρονη Αδαμαντία

Ενώπιον του ανακριτή απολογείται αύριο, Τρίτη, ο 54χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε την 33χρονη σύζυγό του στη Νέα Αλικαρνασσό, στην Κρήτη, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Την ίδια ημέρα συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία στην Πάτρα την αγαπημένη τους Αδαμαντία η οποία δολοφονήθηκε από τα χέρια του άντρα που της χάρισε το παιδί που αγαπούσε τόσο πολύ.

Τη Δευτέρα ο 54χρονος άντρας πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Η συνήγορός του είπε ότι ο 54χρονος συζυγοκτόνος δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι είχε λόγο που έχασε τον έλεγχο και πυροβόλησε θανάσιμα την σύζυγό του, την οποία, όπως υποστήριξε ο ίδιος, αγαπούσε πολύ.

Η δολοφονία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ης Δεκεμβρίου.

Ο 54χρονος μαζί με την 33χρονη είχαν πάει στο ουζερί που διατηρεί ο ξάδερφός του απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Μετά από αρκετή κατανάλωση αλκοόλ επιστρέφουν στο σπίτι όπου ξεκινά ο καυγάς. Τα πράγματα ξέφυγαν με τον 54χρονο να βγάζει την κυνηγετική καραμπίνα του και να πυροβολεί δύο φορές ενάντια στην 33χρονη η οποία έπεσε νεκρή.

Λίγες ώρες μετά, σύμφωνα με το in.gr, ο 54χρονος παραδίδεται στην αστυνομία όπου και ομολογεί την πράξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε νυχτερινή έξοδο πριν το έγκλημα, χωρίς ωστόσο τίποτα να προαναγγέλλει την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Η 33χρονη κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου της, είχε πέσει πολλές φορές θύμα ενδοοικογενειακής βίας, και σύμφωνα με μαρτυρίες η άτυχη γυναίκα είχε επιστρέψει στο σπίτι των γονιών της, μη αντέχοντας τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της.