Έγκλημα στη Ζήρο: Στη φυλακή και οι 4 για το θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας

2:59 μ.μ. - Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
02:07 μ.μ. - Τετ, 15/59/2020
Image: Έγκλημα στη Ζήρο: Στη φυλακή και οι 4 για το θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας

Η απόφαση του δικαστηρίου

Στην φυλακή θα οδηγηθούν τα 4 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση της ληστείας μετά φόνου μιας 88χρονης από τη Ζήρο της Σητείας, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης οι 2 κρίθηκαν ένοχοι για θανατηφόρα ληστεία με ποινή κάθειρξης 13 ετών και οι υπόλοιποι δύο κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια σε ληστεία και ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ υπάρχει και ένα πέμπτο άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση , διέφυγε στο εξωτερικό και για το οποίο έχει εκδοθει διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ξεκίνησε χθες -υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο να γίνει Απρίλιο όμως λόγω κορωνοϊού μετατέθηκε- με την εξέταση όλων των μαρτύρων περίπου 20 στον αριθμό.

Ο θάνατος της άτυχης 88χρονης αρχικώς δεν είχε αντιμετωπιστεί ως φόνος αφού η άτυχη γυναίκα μετά το περιστατικό έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και μέσα στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί εξέπνευσε λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας από τα χτυπήματα..

Η ίδια η 88χρονη είχε προλάβει να πει στους αστυνομικούς, πριν φύγει από τη ζωή, ότι δάγκωσε το δάκτυλο ενός εκ των δραστών, με αποτέλεσμα εκείνος να τη χτυπήσει στο κεφάλι. Η γυναίκα δεν θέλησε αρχικώς να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της από εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι.

Η αστυνομία μερικές εβδομάδες μετά συνέλαβε 4 άτομα ενώ υπήρχε και ένα πέμπτο που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό.

neakriti.gr