Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του «Νίκος Καζαντζάκης», παρουσία Σπίρτζη και Δραγασάκη

7:04 μ.μ. - Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018
07:04 μ.μ. - Δευ, 30/04/2018
Image: Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του «Νίκος Καζαντζάκης», παρουσία Σπίρτζη και Δραγασάκη

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ολοκαίνουριας πτέρυγας του αεροδρομίου Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι η τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του αερολιμένα Ηρακλείου.
 
Για την τελετή των εγκαινίων, βρίσκεται στο Ηράκλειο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη.
 
Βουλευτές και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης έδωσαν το «παρών» στο αεροδρόμιο και μεταξύ των παραβρισκόμενων είναι και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου, κ. Γιάννης Παυλιδάκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, μεταξύ των προσκεκλημένω είναι ο διοικητής της ΥΠΑ, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, ο διευθύνων σύμβουλος της Dufry Α.G., Jullian Diaz, και διευθύνων σύμβουλος των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών Α.Ε., Γιώργος Βελέντζας.
 
Βέβαια, όπως είναι φυσικό, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.
 
Σημειώνεται ότι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση του κ. Σπίρτζη με κατοίκους των χωριών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Οι κάτοικοι αντιδρούν στο ζήτημα των χαμηλών, όπως αναφέρουν, αποζημιώσεων των απαλλοτριώσεων για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του έθεσαν το συγκεκριμένο ζήτημα, με τον Υπουργό να στέκεται στο πλευρό τους και να τους υπόσχεται ότι θα είναι «μαζί τους» σε ό,τι αφορά το ζήτημα των αποζημιώσεων, διεκδικόντας, συγκεκριμένα, υψηλές τιμές στις απαλλοτριωμένες εκτάσεις τους.
 
Όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, στις περιπτώσεις που οι πολίτες θα χάσουν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, οφείλουν να δοθούν μεγαλύτερες αποζημιώσεις.
 
Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στους… πολύπαθους κόμβους της Αγίας Πελαγίας και Χανίων (στο ύψος του Πολυτεχνείου), τονίζοντας ότι, μέχρι τα τέλη Μαΐου, αναμένεται να προχωρήσουν οι σχετικές δημοπρατήσεις, καταγγέλλοντας ότι οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει.
 
Μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το συγκεκριμένο έργο για ολόκληρη την Κρήτη, λόγω της σπουδαιότητας και αναγνωσιμότητας του αερολιμένα Ηρακλείου.
 
Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα «λίφτινγκ» που έγινε με χρηματοδότηση από τα καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών.
 
 
neakriti.gr