Εγγραφές για τους αγώνες στο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων 2016

4:46 μ.μ. - Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016
04:10 μ.μ. - Κυρ, 02/46/2016
Image: Εγγραφές για τους αγώνες στο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων 2016

Άνοιξαν οι εγγραφές για τους πολυαναμενόμενους Ορεινούς αγώνες «Μινωικό Μονοπάτι Μύθων» (ΜΜΜ) Ιεράπετρας (26,3 χλμ και 12,5 χλμ ) που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

Εκκίνηση/Τερματισμός: Παλιό δημοτικό σχολείο Μύθων Ιεράπετρας. Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ
 
Κορυφαίοι στο είδος τους ορεινοί αγώνες που διατρέχουν μονοπάτια δάση και φαράγγια της περιοχής των Μύθων – Μεταξοχωρίου – Σελακάνου – Μινό. Φέτος προστέθηκαν επιπλέον τμήματα μονοπατιών σε απίθανα μέρη απαράμιλλης ομορφιάς με μαγευτικές εναλλαγές τοπίων.
 
Για αναλυτικές πληροφορίες – Εγγραφές στο site http://www.oykritis.gr. Οι εγγραφές λήγουν στις 2 Μάρτη.
 
Θεωρούμε ότι οι αγώνες διεξάγονται σε ένα από τα ωραιότερα – χωρίς υπερβολή – φυσικά τοπία της Κρήτης, δίνοντας τους μοναδική αξία και ιδιαιτερότητα. Περιοχές των δασών και των φαραγγιών Μύθων αλλά και του Σελακάνου και Μινό σε αρχαία μονοπάτια λαμβάνουν χώρα οι αγώνες, σε μέρη σπάνιας ομορφιάς, δίνοντας την δυνατότητα να τα επισκεφτούν και να τρέξουν εκεί συμμετέχοντες ζώντας μοναδικές εμπειρίες. 18 χλμ δικτύου μονοπατιών που πρόσφατα καθαρίστηκαν έγιναν προσπελάσιμα και επισκέψιμα αποτελούν το κύριο κομμάτι του μεγάλου αγώνα των 26 χλμ.
 
Μαζί μας θα είναι και φέτος και θα μας κάνει την τιμή να συμμετέχει στον μεγάλο αγώνα ο διεθνούς εμβέλειας αθλητής ορεινού τρεξίματος Νίκος Καλοφύρης της The North Face από το Μέτσοβο με τις μεγάλες διακρίσεις τόσο στα βουνά του Νεπάλ (αγώνας 300 χλμ) όσο και στις Άλπεις (αγώνας 100 χλμ) όπου διακρίθηκε μέσα στην πρωτη τριάδα στην γενική κατάταξη.
 
Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Ιεράπετρας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων και τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης, και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Μυθιανού επιστήμονα Βασίλη Ζαχαρόπουλου.
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΕΠΑΘΛΑ-ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Οι κατηγορίες και για τους δύο αγώνες των 26 και 12,5 χλμ θα είναι ως εξής:
α) Ανδρών A1 (18-29) β) Γυναικών Γ1 (18-39) γ) Ανδρών Α2 (30-39) δ) Γυναικών Γ2 (40+)
ε) Ανδρών Α3 (40-49) στ) Ανδρών Α4 ( 50+)
 
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν TEXNIKO T-Shirt και βαρύτιμο μετάλλιο.
 
Μετά το τέλος των αγώνων και των απονομών ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύθων θα φιλοξενήσει τους παρευρισκόμενους με παραδοσιακό γεύμα, στο χώρο του παλιού Δημοτικού σχολείου όπου θα γίνουν και οι τερματισμοί.
 
Λεωφορείο θα υπάρχει με δωρεάν μεταφορά από Ηράκλειο πρός Μύθους και αντίστροφα με αναχώρηση την Κυριακή πρωί στις 07:30 από την πλατεία Ελευθερίας και το άγαλμα Βενιζέλου.
 
Κρατήσεις θέσεων γίνονται με την ηλεκτρονική εγγραφή.Ο μεγάλος αγώνας των 26 χλμ ,πληροί τα Νέα κριτήρια για την συμμετοχή στον Olympus Marathon.
 
Καλή αντάμωση στους Μύθους
 
Από την διοργάνωση
Νίκος Φερετζάκης