Έφυγε ο καθηγητής Παθολογίας Εμμ.Γανωτάκης

3:58 μ.μ. - Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017
03:02 μ.μ. - Δευ, 13/58/2017
Image: Έφυγε ο καθηγητής Παθολογίας Εμμ.Γανωτάκης

Θρήνος στην Ιατρική και Πανεπιστημιακή Κοινότητα του νησιού εξαιτίας του θανάτου του καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Εμμανουήλ Γανωτάκη που έφυγε σε ηλικία 65 ετών

Η είδηση του χαμού του εκλιπόντος που για 25 και πλέον έτη υπηρέτησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στην Ιατρική Σχολή, με εργατικότητα, ήθος και εντιμότητα, αποτελώντας παράδειγμα για τους φοιτητές και τους ιατρούς που εκπαίδευε, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.
 
Μεταξύ άλλων ο καθηγητής, έγγαμος και  πατέρας δύο παιδιών, υπήρξε ειδικευμένος στην Παθολογία (1984) και αριστούχος Διδάκτωρ του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών ενώ υπήρξε μεταξύ άλλων και  συγγραφέας 105 ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά.
 
Σε κλινικό επίπεδο ήταν υπεύθυνος του Μεταβολικού -Διαβητολογικού Ιατρείου της Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο ΠΑΓΝΗ.
 
 
O υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:
 
«Η ξαφνική απώλεια του Εμμ. Γανωτάκη είναι οδυνηρή, όχι μόνο για τους οικείους του, τους συγγενείς, φίλους και συναδέλφους του, αλλά και για τη δημόσια περίθαλψη, το ΕΣΥ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.Η επιστημονική επάρκεια, η αφοσίωση στο κλινικό και εκπαιδευτικό έργο, ο σεβασμός στον άρρωστο και η ανιδιοτελής συμβολή του στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί ανεκτίμητη παρακαταθήκη για όλους μας. Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του».
 
 
Συλληπητήρια επιστολή από την 7η ΥΠΕ Κρήτης
 
Μετά την  τραγική είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανώλη Γανωτάκη, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του καθώς και σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της Κρήτης.
 
Ο Μανώλης Γανωτάκης υπήρξε ένας σπουδαίος ιατρός και ακαδημαϊκός, με διεθνή αναγνώριση και ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Ακούραστος και δημιουργικός επιστήμονας, δάσκαλος, με έμφυτη ευγένεια και αξιοπρέπεια, υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης  καθώς και της Παθολογικής Κλινικής του ΠαΓ.Ν.Η.Αναμφισβήτητα το κενό που αφήνει πίσω του δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί
 
 
Συλλυπητήριο μήνυμα από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τον θάνατο του Καθηγητή Παθολογίας κ. Γανωτάκη Εμμανουήλ».
 
Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αποχαιρετά σήμερα ένα από τα πλέον επίλεκτα στελέχη του, τον Καθηγητή Παθολογίας κ. Γανωτάκη Εμμανουήλ.
 
Η τραγική είδηση του αιφνίδιου θανάτου του συγκλονίζει όλη την κοινότητα του ΠαΓΝΗ.
 
Η συμβολή του στην παροχή ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς, στην ιατρική εκπαίδευση των φοιτητών αλλά και στην ιατρική έρευνα υπήρξε καθοριστική.
 
Το κενό που αφήνει πίσω του ο εκλιπών είναι μεγάλο.
 
Η διοίκηση του ΠαΓΝΗ εκφράζει τα βαθειά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
 
Η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας- Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην είδηση της απώλειας του εκλεκτού συναδέλφου Καθηγητή Παθολογίας Εμμανουήλ Γανωτάκη, συνήλθε εκτάκτως, και αποφάσισε:
 
•      Να εξάρει το έργο του εκλιπόντος, ο οποίος για 25 και πλέον έτη υπηρέτησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στην Ιατρική Σχολή, με εργατικότητα, ήθος και εντιμότητα, αποτελώντας παράδειγμα για τους φοιτητές και τους ιατρούς που εκπαίδευε.
 
•      Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 
•      Να εκπροσωπηθεί η Σχολή στην εξόδιο ακολουθία.
 
•      Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο.


Πηγή: neakriti.gr