Έφτασαν τέσσερα νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Κρήτης

5:04 μ.μ. - Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018
05:01 μ.μ. - Σάβ, 20/04/2018
Image: Έφτασαν τέσσερα νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ Κρήτης

Ένα για μεταφορά νεογνών

 
Μία κινητή Ιατρικη Μοναδα μεταφοράς Νεογνων για τα Χανια και τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες για τη μεταφορά βαρέως πασχόντων για Ρέθυμνο Ηράκλειο και Αγ.Νικολαο για το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Κρητης έφτασαν στην Κρήτη. 
 
Η άμεση ενημέρωση και η φωτογραφία προέρχονται από το λογαριασμό στο facebook του Υπουργού Υγείας κ.Παύλου Πολάκη, που συνηθίζει με σύντομα μηνύματα να ενημερώνει για τη δράση του Υπουργείο ανά την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία ανέβηκε από τον Υπουργο με το σχόλιο "Οι 4 μονάδες για το ΕΚΑΒ Κρητης. (η μία Νεογνων για τα χανια ) φτάσανε στον προορισμό τους. Καλοταξιδες με ασφαλείς και οσο γίνεται λιγότερες διακομιδές βαρέως πασχόντων".
 
Η επιλογή του ΕΚΑΒ Χανίων για την παράδοση της μονάδας νεογνών, κρίθηκε ως απολύτως επιτακτική και αναγκαία, λόγω των συχνών διακομιδών νεογνών που γίνονται στο ΠΑΓΝΗ με ιδιαίτερα δύσκολές συνθήκες  μέσω ενός άθλιου οδικού άξονα μήκους 160 χιλιομέτρων.
 
Θυμίζουμε ότι τα ασθενοφόρα αποτελούν δωρεά στο ΕΚΑΒ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μια δωρεά που περιλαμβάνει 6 ειδικές μονάδες διακομιδής νεογνών, 22 κινητές ιατρικές μονάδες, 65 συμβατικά ασθενοφόρα, 26 ασθενοφόρα 4Χ4 και 30 άλλα οχήματα μικρού όγκου. 
 
Το σύνολο των οχημάτων θα διατεθει μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου ανά την Ελλάδα με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας.
 
όλα τα οχήματα είναι υπερσύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και το Ίδρυμα έχει αναλάβει το κόστος της πλήρους συντήρησής τους για οκτώ χρόνια.
 
Η δωρεά προς το ΕΚΑΒ ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση που πραγματοποιείται απο το Ίδρυμα.
 
Πηγές: facebook, anatolh.com