ΕΦΚΑ: Έως 7 Δεκεμβρίου η πληρωμή των εισφορών του Οκτωβρίου

7:10 μ.μ. - Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018
07:11 μ.μ. - Παρ, 30/10/2018
Image: ΕΦΚΑ: Έως 7 Δεκεμβρίου η πληρωμή των εισφορών του Οκτωβρίου

Το διήμερο Παρασκευής 30 Νοεμβρίου – Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια με τις ασφαλιστικές εισφορές του Οκτωβρίου, όπως έκανε γνωστό ο ΕΦΚΑ, με την προθεσμία για την πληρωμή τους να παρατείνεται έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Τις ίδιες ημέρες, θα αναρτηθούν και οι εισφορές για όσους αγρότες -και λοιπούς μη μισθωτούς, όπως π.χ. τους ελεύθερους επαγγελματίες- έχουν παράλληλη (μισθωτή ή μη) απασχόληση, η διαδικασία εκκαθάρισης για τους οποίους, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, ολοκληρώθηκε (σ.σ. οι εισφορές για τους εν λόγω ασφαλισμένους είχαν υπολογιστεί βάσει των εισοδημάτων του 2015 και όχι του 2016).
 
Εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, αυτό θα πρέπει να καταβληθεί σε έως και πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Στην ανακοίνωση, δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, μέχρι πότε θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση (δεν αποκλείεται, τελικά, η προθεσμία να οριστεί, επίσης, για τις 7/12/2018).
 
Στην περίπτωση που προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο, ο ΕΦΚΑ θα πρέπει να επιστρέψει τη διαφορά, ενώ εάν αυτό είναι κάτω των 50 ευρώ (και δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δικαιούχου), θα συμψηφίζεται με μελλοντικές εισφορές.
 
 
 
ypaithros.gr