ΕΦΚΑ - 8 υπάλληλοι από Ιεράπετρα και 6 από Σητεία μετακινούνται σε Άγιο Νικόλαο

8:49 π.μ. - Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021
08:08 π.μ. - Δευ, 30/49/2021
Image: ΕΦΚΑ - 8 υπάλληλοι από Ιεράπετρα και 6 από Σητεία μετακινούνται σε Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμαρχος Σητείας και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου μιλούν στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με τις εξελίξεις ως προς τη λειτουργία των υποκαταστημάτων ΙΚΑ σε Ιεράπετρα και Σητεία, μετά και τη συνάντηση που είχαν οι Δήμαρχοι κ.κ. Καλαντζάκης και Ζερβάκης στο Υπουργείο Εργασίας την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος τους συλλόγου ΙΚΑ Νομού Λασιθίου κ. Παύλος Χριστοδουλάκης. Όπως είπε ένας αριθμός εργαζομένων παραμένουν στα δυο υποκαταστήματα και αυτό είναι θετικό ωστόσο κάποιοι άλλοι θα πρέπει να μετακινούνται καθημερινά στον Άγιο Νικόλαο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Από εκεί και πέρα δεν έχει διευκρινιστεί ποιο θα είναι το αντικείμενο εργασίας και εδώ γεννιούνται πολλές απορίες για το αντικείμενο και τις υπηρεσίες που θα παρέχονται και για ποιες οι πολίτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στον Άγιο Νικόλαο. Οι εργαζόμενοι αλλά και ο σύλλογος είναι σε αναμονή προκειμένου να διευκρινιστούν αρκετά ζητήματα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλάκης.

Πρόσθεσε ότι σε Σητεία και Ιεράπετρα, παραμένουν 14 υπάλληλοι στη Σητεία και 10 στην Ιεράπετρα, και αποτράπηκε ο αρχικός σχεδιασμός 6 υπάλληλοι στο κάθε Υποκατάστημα ΕΦΚΑ. Από την άλλη βέβαια απομακρύνονται 6 υπάλληλοι από Σητεία και 8 υπάλληλοι από Ιεράπετρα.

-

Τοποθετήθηκε και το μέλος του συλλόγου κ. Γ. Αγγελάκης λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν τα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των εργαζομένων που θα μετακινηθούν. Αδιευκρίνιστο παραμένει το αντικείμενο εργασίας των όσων παραμένουν και αυτό δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας , ποιες υπηρεσίες θα παρέχονται στους ασφαλισμένους αλλά και εάν παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετακίνησης και άλλων εργαζομένων στο μέλλον.

-

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης μεταφέροντας τα όσα συζητήθηκαν στο Υπουργείο τα θετικά και τα αρνητικά που προέκυψαν.

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Λασιθίου

«Μετά την ανακοίνωση τη Παρασκευή 27/8/2021 των αριθμητικών δεδομένων της στελέχωσης των Υπηρεσιών ΕΦΚΑ σε Σητεία και Ιεράπετρα, όπου παραμένουν 14 υπάλληλοι στη Σητεία και 10 στην Ιεράπετρα, θεωρούμε ότι με την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων του ΕΦΚΑ και τη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη, των Δημάρχων, των Δημοτικών Παρατάξεων, των Βουλευτών της Αντιπολίτευσης Λασιθίου και Ηρακλείου, Πολιτευτών, και των Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων Σητείας τους οποίους ευχαριστούμε δημόσια, αποτρέψαμε τα χειρότερα, δηλ. να παρέμεναν

6 υπάλληλοι στο κάθε Υποκατάστημα ΕΦΚΑ.

Ο αγώνας των εργαζομένων, οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών είχαν ορατά αποτέλεσματα.

Είναι αρνητικό το γεγονός ότι απομακρύνονται 6 υπάλληλοι από Σητεία και 8 υπάλληλοι από Ιεράπετρα και θα υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομική εξουθένωση χωρίς σοβαρό υπηρεσιακό λόγο.

Ο Σύλλογος μας είναι μαζί τους και θα τους στηρίξει με κάθε τρόπο να επιστρέψουν στα Υποκαταστήματα τους. Υπάρχουν τρόποι και μέσα τα οποία θα εξαντληθούν μέχρι τέλους, για να αποκατασταθούν οι υπάλληλοι αυτοί, προς όφελος της Υπηρεσίας, δικό τους, και των τοπικών κοινωνιών».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ