«Εφαγαν πόρτα» από το μοναστήρι γιατί δεν είχαν να πληρώσουν είσοδο

10:08 π.μ. - Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016
10:09 π.μ. - Πέμ, 15/08/2016
Image: «Εφαγαν πόρτα» από το μοναστήρι γιατί δεν είχαν να πληρώσουν είσοδο

Ένα δυσάρεστο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες στη Μονή Τοπλού το ξακουστό μοναστήρι που εδρεύει στην Ανατολική Κρήτη

Όταν δεν επετράπη η είσοδος σε ένα ζευγάρι Ρώσων μαζί με το παιδί τους, επειδή δεν είχαν μετρητά 3 ευρώ είσοδο να πληρώσουν, παρά μόνο πιστωτική κάρτα. Μάλιστα την έκκληση του ζευγαριού από τη Ρωσία να ανάψουν έστω ένα κερί στο μοναστήρι και να αποχωρήσουν μιας και έκαναν χιλιόμετρα για να έρθουν, η απάντηση του ταμία ήταν και πάλι αρνητική!
Το γεγονός κατήγγειλε στο ekriti.gr ένας επισκέπτης της μονής που έτυχε να βρίσκεται την στιγμή μπροστά στο συμβάν μαζί με τη οικογένεια του. Ο ίδιος αισθάνθηκε μεγάλη ντροπή για τον τρόπο που οι ταμίες στην είσοδο της μονής, αντιμετώπισαν τους επισκέπτες.
 
Το ekriti.gr επικοινώνησε με τον ηγούμενο της μονή Τοπλού, πατέρα Φιλόθεο προκειμένου να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε την άρνηση των υπαλλήλων να μην επιτρέψουν την είσοδο στους Ρώσους, έστω για ένα κερί.

"Στην είσοδο την μονής, υπάρχει υπάλληλος που κόβει εισιτήρια μόνο στους ξένους επισκέπτες όχι στους έλληνες για να δουν από την μία πλευρά το μοναστήρι και το Μουσείο με τα Εκκλησιαστικά Εκθέματα και  από την άλλη πλευρά το Μουσείο  Χαλκογραφιών και Ελληνικών Λαϊκών Χαρακτικών.

Το εκκλησιαστικό μουσείο μαζί με το μοναστήρι είναι ενιαίος χώρος και προφανώς γιαυτό τον λόγο δεν επετράπη η είσοδος στο ζευγάρι των Ρώσων. Έχω πει όμως όσοι θέλουν να ανάψουν ένα κερί να τους αφήνουν να το ανάβουν και οι Ρώσοι είναι πιστοί χριστιανοί και έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους. Τώρα για ποιο λόγο δεν έγινε αυτό την Κυριακή, δεν το γνωρίζω τι να σας πω. Θέλω να προσέχουμε τέτοιες περιπτώσεις για να μην στεναχωρούμε τον κόσμο", επισημαίνει ο ηγούνενος της Μονής, πατέρας Φιλόθεος.