ΕΕΕΕΚ Ιεράπετρας: Σκέψεις και προβληματισμοί για την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών

12:06 μ.μ. - Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021
12:05 μ.μ. - Δευ, 24/06/2021
Image: ΕΕΕΕΚ Ιεράπετρας: Σκέψεις και προβληματισμοί για την επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών

Το πέρασμα του αθλητή Κωνσταντίνου Βαρουχάκη από το ΕΕΕΕΚ Ιεράπετρας στο πλαίσιο του μαραθώνιου δρόμου «Τρ-έχω Ελπίδα»

Ο αθλητής Κωνσταντίνος Βαρουχάκης, στα πλαίσια του μαραθώνιου δρόμου «Τρ-έχω Ελπίδα» ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Μαΐου από τη Σητεία και θα τερματίσει το Σάββατο 29 Μαΐου στην Κίσσαμο Χανίων, με σκοπό να αναδείξει τα χρόνια προβλήματα των Ειδικών Σχολείων. Στο πέρασμά του από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ιεράπετρας σκέψεις και προβληματισμοί αναδύθηκαν.

Πέρα από τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής που χρόνια αντιμετωπίζουν τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, υπάρχει και η αβεβαιότητα της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης και αποκατάστασης των παιδιών αυτών. Με άλλα λόγια τι μέλλον έχουν τα παιδιά αυτά που με την δική τους ξεχωριστή δύναμη και προσπάθεια ολοκληρώνουν εργαστήρια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επαγγελματική συνέχεια.

hxonews

-

Δημιουργεί η κοινωνία στην οποία ζουν προϋποθέσεις και ευκαιρίες για μια μικρή εργασιακή απασχόληση ή τα αφήνει στο περιθώριο της άγνοιας; Γνωρίζει η κοινωνία τα προβλήματα και τις ανάγκες τους; Όλοι έχουμε ανάγκη και ευκαιρία στην εργασία και τη ζωή.

Μαζί με τον Μαραθώνιο αυτό ας μην ξεχνάμε τον «Μαραθώνιο» αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους, να αποδείξουν ότι είναι ικανά να εργαστούν σε τοπικές επιχειρήσεις και η όποια αδυναμία τους να γίνει δύναμη συνεργασίας και ζωής. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να «τρέξουμε» για την ελπίδα.

Ακούστε τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η Κοινωνική Λειτουργός κα Δέσποινα Βοσκοπούλη: