Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις κλοπών σε Ιεράπετρα και Άγιο Νικόλαο

7:41 μ.μ. - Τρίτη, 4 Απριλίου 2023
07:04 μ.μ. - Τρί, 04/41/2023
Image: Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις κλοπών σε Ιεράπετρα και Άγιο  Νικόλαο

Σε σπίτια και επιχειρήσεις

Στην εξιχνίαση πέντε υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες κι επιχειρήσεις προχώρησαν οι αστυνομικοί στο Λασίθι, για τις οποίες υποθέσεις συνελήφθη ένα άτομο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΑΣ: «Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πέντε (5) υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες και επιχειρήσεις σε περιοχές των Δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Ειδικότερα, την 03.04.2023 ξημερώματα ο ημεδαπός προέβη σε διάρρηξη επιχείρησης σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 07.03.2023 έως και 03.04.2023 ο ημεδαπός είχε διαπράξει επιπλέον τέσσερις περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες και επιχειρήσεις σε περιοχές των Δήμων Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, αφαιρώντας χρήματα, αντικείμενα και χρεωστική κάρτα ανάληψης με την οποία στη συνέχεια προέβη στην ανάληψη χρηματικού ποσού 900 ευρώ και στην χρήση της για αγορά υπηρεσιών αξίας 40 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας».