Εξαπάτησαν τρεις επιχειρηματίες σε Σητεία και Ηράκλειο

6:13 μ.μ. - Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
06:05 μ.μ. - Δευ, 17/13/2021
Image: Εξαπάτησαν τρεις επιχειρηματίες σε Σητεία και  Ηράκλειο

Οι δράστες απέσπασαν πάνω από 34.000 ευρώ

Μια Ελληνίδα αποτελεί τον άνθρωπο- «κλειδί» που θα οδηγήσει τους αστυνομικούς του τμήματος Αστερουσίων στην πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος απατεώνων, οι οποίοι απέσπασαν πάνω από 34.000 ευρώ από τρεις επιχειρηματίες στην Κρήτη και εξετάζεται αν είχαν εξαπατήσει και άλλους.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγγελία του ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης σε περιοχή του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, ότι ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του παριστάνοντας τον έμπορο και κατάφερε να τον πείσει να καταβάλει 13.670 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε, χωρίς να του στείλει τα προϊόντα που συμφώνησαν.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στην γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη αλλά δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Ωστόσο, εξακριβώθηκε ότι στον λογαριασμό της είχαν καταθέσει συνολικά 20.780 ευρώ ακόμα δύο επιχειρηματίες από τον Δήμο Σητείας, που είχαν πέσει θύματα παρόμοιας απάτης. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν οι συνεργοί της.

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες απάτης 10.000 ευρώ

Όλα… λάθος τα έκαναν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι εξαπάτησαν την ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος εμπορίας ζωοτροφών σε περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων, το Νοέμβριο του 2020! Ο πρώτος τηλεφώνησε από το κινητό του δεύτερου στην επιχειρηματία, έκανε παραγγελία και την καθοδήγησε να κάνει χρήση ηλεκτρονικής τραπεζικής εφαρμογής, δήθεν για να καταθέσει το αντίτιμο.

Όμως, απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και μετέφερε 9.890 ευρώ στον δικό του. Όμως, οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος ανακάλυψαν τα στοιχεία του κατόχου του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα, αλλά και του αλλοδαπού στον οποίο ανήκει η τηλεφωνική σύνδεση μέσω της οποίας έγινε η απάτη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πηγή : Πρώτο Θέμα