Δώρο Πάσχα: Γιατί θα είναι «διαφορετικό» φέτος – Η πληρωμή του σε 2 - 3 δόσεις μέχρι και τον Μάιο

8:39 π.μ. - Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021
08:03 π.μ. - Τετ, 31/39/2021
Image: Δώρο Πάσχα: Γιατί θα είναι «διαφορετικό» φέτος – Η πληρωμή του σε 2 - 3 δόσεις μέχρι και τον Μάιο

Πότε θα καταβληθεί - Παραδείγματα

Και αυτό το Πάσχα θα πληρωθεί το δώρο με βάση τα 534 ευρώ για όσους εργαζομένους έχουν βρεθεί σε αναστολή από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο.

Αυτά που χρειάζεται να γνωρίζουμε είναι ότι, το ποσό πρέπει να καταβληθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη από τον εργοδότη για το μέρος που του αναλογεί, για το διάστημα δηλαδή που εργάστηκε ο εργαζόμενος.

Από το κράτος θα καταβληθεί το ποσό για το διάστημα που ήταν σε αναστολή ο εργαζόμενος και αυτό θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ για όσους συνεχίσουν να βρίσκονται σε αναστολή και τον Απρίλιο θα πληρωθούν από το κράτος μέχρι τις 15 Μαΐου, όπως έγινε και με το δώρο Χριστουγέννων αρχές Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο εργασιακών θεμάτων, κ. Πρασσά, το δώρο του Πάσχα για τους εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή είναι το μισό σε σχέση με πέρσι, όπου επίσης βρισκόταν σε καθεστώς αναστολής.

«Διαφορετικό δώρο Πάσχα το 2020, διαφορετικό δώρο Πάσχα το 2021», είπε χαρακτηριστικά. «Και αυτό γιατί το 2020 υπολογίστηκε η συμμετοχή του κράτους επί του κανονικού μισθού ενώ το 2021 υπολογίζεται με βάση τα 534 ευρώ. Και για να το κατανοήσει καλύτερα ο κόσμος για κάθε μήνα αναστολής θα υπολογίζουν περίπου υπολογίζεται 70 ευρώ δώρο Πάσχα.

Να προσθέσω επίσης ότι όσο πιο μικρές οι υποδοχές του εργαζομένου που είναι σε αναστολή, τόσο πιο μικρές οι απώλειες και με δεδομένο ότι το δώρο Πάσχα είναι μισός μισθός σε σχέση με το δώρο Χριστουγέννων που είναι ολόκληρος μισθός», ανάφερε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς.

Για παράδειγμα:

Εργαζόμενος με 700 ευρώ μισθό και 3 μήνες σε αναστολή

Θα λάβει ως Δώρο Πάσχα 300 ευρώ

209 ευρώ από το κράτος και 91 ευρώ από τον εργοδότη)

Αν εργαζόταν θα λάμβανε 312 ευρώ

Σήμερα πληρώνονται το επίδομα παιδιού, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης, το επίδομα γέννησης και η συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια του «Γέφυρα».

neakriti.gr