Δρίμτζιας - IQ CROPS: Η νέα κανονικότητα στον πρωτογενή τομέα

12:12 μ.μ. - Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Δευ, 04/12/2020
Image: Δρίμτζιας - IQ CROPS: Η νέα κανονικότητα στον πρωτογενή τομέα

Με συνεργασίες και προσαρμοστικότητα θα μείνουμε στο χωράφι

Με αγωνία για την επόμενη μέρα κορωνοϊού σε ότι αφορά στον πρωτογενή τομέα ο κ. Δρίμτσιας στέλεχος της εταιρίας IQ CROPS επισημαίνει την αναγκαιότητα καλού σχεδιασμού και λήψης μέτρων για την ενίσχυση της παραγωγής.

Όπως είπε , η αγορά στο χώρο των κηπευτικών έχει σαφώς επηρεαστεί λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ζήτηση των αγροτικών προϊόντων αναμένεται να είναι μειωμένη και τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της κατάστασης που δημιουργείται στον τουρισμό. Ο κάθε παραγωγός σε αυτή την κρίσιμη περίοδο θα πρέπει να ανασκοπήσει τη θέση του, να κάνει έναν καλό προγραμματισμό για την επόμενη μέρα. Είναι σημαντικές οι συνέργειες, η συμμετοχή στις ομάδες παραγωγών. Εξίσου σημαντική και η καλύτερη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων κλάδων της παραγωγής, από τον καλλιεργητή μέχρι τον γεωπόνο, τον έμπορο κλπ.

Το κράτος με τη σειρά του θα μπορούσε να λάβει μέτρα στήριξης, σε ασφαλιστικό και φορολογικό επίπεδο, με άτοκες χρηματοδοτήσεις , δημόσιες επενδύσεις, επιδότηση μεταφοράς, ελέγχους στην αγορά, εξασφάλιση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων κ.α και όλα αυτά μακριά από μικροπολιτικές αλλά με ουσιαστική στήριξη σε αυτούς που πλήττονται για να μπορέσουν να αντέξουν στις δυσκολίες των καιρών και να συνεχίσουν να καλλιεργούν, σημείωσε.

Κλείνοντας ο κ. Δρίμτζιας τόνισε ότι με ευελιξία και προσαρμοστικότητα θα πρέπει η αλυσίδα του πρωτογενούς τομέα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και γιατί όχι η κρίση να γίνει ευκαιρία για θετικές αλλαγές.