Δράση ενημέρωσης και γεύσης για τα λεοντόψαρα στην Ιεράπετρα την Κυριακή 26/9

11:39 π.μ. - Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
11:09 π.μ. - Τετ, 22/39/2021
Image: Δράση ενημέρωσης και γεύσης για τα λεοντόψαρα στην Ιεράπετρα την Κυριακή 26/9

Ο Κυριάκος Ταμπακάκης Ιχθυολόγος στο ΕΛΚΕΘΕ μιλά στον Ηχώ 99,8

Mια ενδιαφέρουσα δράση για τα λεοντόψαρα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ιεράπετρα. Πιο συγκεκριμένα «το Spearfishing Life διοργανώνει στην Ιεράπετρα, την 2η Συνάντηση Υποβρύχιας Αλιείας Λεοντόψαρων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών Ηρακλείου (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε) και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ιεράπετρας.

hxonews

Θα καθαρίσουμε την περιοχή από Λεοντόψαρα και οι επιστήμονες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε θα πραγματοποιήσουν μετρήσεις και συλλογή δειγμάτων.

Έτσι εκτός από το ότι θα προφυλάξουμε τον γόνο της περιοχής, θα προσφέρουμε και πολλά δεδομένα, για το πρόγραμμα LionHare του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. (https://lionhare.hcmr.gr/...)

Τα παιδιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παραβρεθούν, ώστε να έχουμε άμεσα πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης και να είμαστε ασφαλείς.

Στο τέλος, θα φιλετάρουμε τα ψάρια, θα ετοιμάσουμε κάποιες γρήγορες συνταγές και θα δοθούν συμβολικά δώρα για την συμμετοχή.

Αν βρίσκεστε κοντά, πάρτε τα pole σας, τα κοντά σας όπλα, ψαλίδια ή παγίδες αν έχετε και ελάτε να περάσουμε καλά!», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

hxonews

Για την εκδήλωση μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Ιχθυολόγος του ΕΛΚΕΘΕ κ. Ταμπακάκης Κυριάκος ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να παραβρεθεί προκειμένου να ενημερωθεί τονίζοντας ότι το λεοντόψαρο είναι ένα γευστικό ψάρι που μπορεί να ενταχθεί στο μενού των εστιατορίων και ο κόσμος με τον τρόπο αυτό να το γνωρίσει και να το επιλέγει και γιατί όχι να μάθει να το μαγειρεύει. Αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλη προσοχή στο καθάρισμα και ειδικά στα αγκάθια του λόγω μιας ουσίας που περιέχει και μπορεί να προκαλέσει αλλεργία. Αναφορικά τώρα με την παρουσία του συγκεκριμένου είδους στις θάλασσες της Κρήτης παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού των λεοντόψαρων ειδικά στην ανατολική Κρήτη. Ως ΕΛΚΕΘΕ μελετάμε τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου είδους προκειμένου να προκύψουν σημαντικά συμπεράσματα για τη διαχείρισή του, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ταμπακάκης.

Ακούστε εδώ τον κ. Ταμπακάκη: